Το δις εξαμαρτείν…

Το δις εξαμαρτείν…

Η ρήση του αρχαίου έλληνα ποιητή Μενάνδρου «το δις εξαμαρτείν τ’ αυτόν ουκ ανδρός σοφού», δεν είναι γνώρισμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τα περσινά γεγονότα της Θεσσαλονίκης που έγιναν αφορμή για την εξάπλωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα τα δραματικά για την κοινωνία και την οικονομία αλόγιστα lockdown δεν ταρακούνησαν διόλου την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και ακολουθεί και φέτος την ίδια τακτική πιστεύοντας ότι η κατάληξη θα είναι διαφορετική, όταν μάλιστα η κατάσταση ειδικά στη βόρεια Ελλάδα είναι πάρα πολύ επιβαρυμένη.

Μάλιστα ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Τζιτζικώστας αποκάλυψε την Τετάρτη ότι η ΜΕΘ είναι γεμάτες, δεν απέκλεισε αύξηση των κρουσμάτων και νέο lockdown.
Αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα για τους «άριστους» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που όπως αποκάλυψε ο μαρτυριάρης Αδωνης γράψει στα παλαιά της τα παπούτσια τις εισηγήσεις των επιστημόνων και των λοιμωξιολόγων λαμβάνοντας τις αποφάσεις ερήμην τους.

Καθώς φαίνεται ότι το Μαξίμου έχει αποδεχτεί τις απόψεις του Αδωνη για ανοιχτά τα πάντα, εστίαση, εμπόριο, τουρισμός γήπεδα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η πανδημία τρέχει ανεξέλεγκτη με τη δημόσια υγεία να κινδυνεύει για ακόμη μια φορά με κατάρρευση.

Τα σχολικά τμήματα συγχωνεύονται γιατί Μητσοτάκης και Κεραμέως δεν διανοούνται να δώσουν έστω και ένα ευρώ για να προσλάβουν δασκάλους και καθηγητές.
Η αποτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται χωρίς η κυβέρνηση Μητσοτάκη να λαμβάνει υπόψη της τους 15.500 θανάτους που καθημερινά αυξάνονται με ταχύτητα 30-50 νέους.

Και πια το «δις εξαμαρτείν» είναι πολύ μικρό για να περιγράψει το μέγεθος των λαθών με το οποίο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία.
Mια κυβέρνηση με τόσα τρανταχτά λάθη, δεν πρέπει σε αυτόν τον λαό που έχει δεινοπαθήσει από τις πολιτικές των ομοϊδεατών της εδώ και δεκαετίες.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter