Το ΔΝΤ «αδειάζει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Ξοδέψτε χρήματα»

Το ΔΝΤ «αδειάζει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Ξοδέψτε χρήματα»

Κι όμως συνέβη. Μπορεί το ΔΝΤ να έχει συνδεθεί με μέτρα και προγράμματα λιτότητας, ωστόσο αυτή τη φορά, σύμφωνα με την επικεφαλής του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, πρέπει οπωσδήποτε να πέσει… χρήμα στην αγορά.

Η πανδημία του κορονοϊού απορρύθμισε την παγκόσμια αγορά, σε τέτοιο βαθμό που το ΔΝΤ, μέσω της Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα, έδωσε σύνθημα ώστε οι κυβερνήσεις να ξοδέψουν όσο μπορούν, καθώς πρέπει να κινηθεί το χρήμα στην αγορά. Γεγονός που πρέπει να «πάγωσε» την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να δοθεί έμφαση στην έξοδο από την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Δεν ακούτε συχνά το ΔΝΤ να λέει “ξοδέψτε”. Αλλά αυτό λέμε στις κυβερνήσεις. Ξοδέψτε όσο μπορείτε. Βεβαιωθείτε απλά για τον τρόπο με τον οποίο δαπανούνται τα χρήματα», τονίζει η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε συνέντευξή της στην El Pais.

«Βεβαιώστε, παράλληλα, ότι τα μέτρα θα είναι προσωρινού χαρακτήρα και αφορούν την προστασία από την ανεργία και τη φτώχεια. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να αποσυρθούν όταν η κρίση τελειώσει. Προς το παρόν όμως η κρίση είναι εδώ. Οταν διασφαλιστεί η ανάπτυξη, αποσύρετε τα προσωρινά μέτρα για να μειώσετε το χρέος και το έλλειμμα», σημείωσε επίσης η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία «άδειασε» (εν αγνοία της) τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να ακούμε τους «κέρβερους» του ΔΝΤ να πιέζουν ώστε να κινηθεί χρήμα στην αγορά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει τρόπους για να μας επαναφέρει στη λιτότητα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter