Το ΔΝΤ υπαναχωρεί στο θέμα των συντάξεων

Το ΔΝΤ υπαναχωρεί στο θέμα των συντάξεων

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπαναχωρεί όπως φαίνεται στο θέμα των συντάξεων. Αυτό προκύπτει μετά τις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πολ Τόμσεν στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Όπως αναφέρεται, το ΔΝΤ θεωρεί πως το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων Εταίρων.

Παράλληλα αναγνωρίζει πως ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να αναλωθεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

Οι συναντήσεις στο Μπαλί

Τα ελληνικά επιχειρήματα ότι αφενός η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο και πως αφετέρου υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας, έθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και στη συνέχεια στη γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί.

Αλλαγή στάσης του ΔΝΤ

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, και οι δύο αξιωματούχοι του Ταμείου άκουσαν με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, επεσήμαναν ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων της και ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να αναλωθεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter