Το Documento αντικαθιστά το Μαξίμου και ψάχνει τον Φλώρο με βάση την αναφορά της ΕΥΠ

Το Documento αντικαθιστά το Μαξίμου και ψάχνει τον Φλώρο με βάση την αναφορά της ΕΥΠ

Το δεύτερο μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τους σφυγομετρητές κοινής γνώμης, είναι το σκάνδαλο των υποκλοπών και οι παρενέργειες που προκαλούνται λόγω αδέξιων χειρισμών του μεγάρου Μαξίμου. Η υπόθεση αυτή έχει ήδη κακοφορμίσει. Πλέον το Μαξίμου δεν κατηγορείται μόνο για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών αλλά και για την μη αξιοποίηση αξιόλογων ευρημάτων που προέκυψαν από τις παρακολουθήσεις.

Η περίπτωση του στρατηγού Φλώρου είναι ενδεικτική. Ανεξαρτήτως ποιο ήταν το ερέθισμα και ο λόγος που έγινε η νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του Α/ΓΕΕΘΑ, η έκθεση της ΕΥΠ που έχει κατατεθεί από τον περασμένη Ιούνιο στο Μέγαρο Μαξίμου περιέχει οικονομικά στοιχεία που ενδεχομένως να αποβούν επιβαρυντικά για τον ίδιο εάν δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Το πολιτικό ερώτημα λοιπόν που τίθεται στον πρωθυπουργό είναι: Επί 7 μήνες που αποδεδειγμένα γνωρίζει, έδωσε εντολή να διερευνηθούν περαιτέρω οι πληροφορίες της ΕΥΠ; Με ποιανού εντολή έγινε η πρόσφατη διαρροή από το μέγαρο Μαξίμου περί ανανέωσης της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ που φιλοξένησαν ως μεγάλη είδηση στις πρώτες σελίδες τους ΟΛΕΣ οι συμπολιτευόμενες εφημερίδες;

Εάν την έρευνα που ΔΕΝ έκανε ο Μητσοτάκης για τον στρατηγό Φλώρο την κάνει ο Βαξεβάνης και με το νέο έτος επιβεβαιώσει με αδιάσειστα στοιχεία τα όσα αναφέρει το ειδικό σημείωμα της ΕΥΠ, δεν θα αποτελεί πολιτικό ράπισμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό;

Άραγε όλα αυτά τα τραγελαφικά και οι αδέξιοι χειρισμοί που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον γκρεμό θα είχαν συμβεί εάν στο Μαξίμου παρέμενε ο Γρηγόρης Δημητριάδης; Σίγουρα ΟΧΙ. Οι παρεμβάσεις θα ήταν εντελώς διαφορετικές. Και η έρευνα για τον Φλώρο θα είχε γίνει αθόρυβα όπως τόσες και τόσες άλλες ( πχ υπουργείο Υγείας) και η διαρροή περί ανανέωσης της θητείας του Α/ ΓΕΕΘΑ δεν θα είχε γίνει πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Τώρα ο πρωθυπουργός με την πλάτη στον τοίχο θα περιμένει βασανιστικά τα αποτελέσματα της δημοσιογραφικής έρευνας του Documento και εν συνέχεια θα κληθεί να προχωρήσει στις τακτικές Κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων ανανεώνοντας ή μη την θητεία του στρατηγού Φλώρου.

Έτσι ή αλλιώς το πολιτικό κόστος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι μεγάλο.

Πηγή: ieidiseis.gr 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter