Το Documento αποκάλυψε πρώτο τον διπλοθεσίτη βουλευτή Τσαβδαρίδη έναν μήνα πριν!

Το Documento αποκάλυψε πρώτο τον διπλοθεσίτη βουλευτή Τσαβδαρίδη έναν μήνα πριν!

Ακόμη μια αποκάλυψη ττης εφημερίδας που έρχεται να ταράξει τα νερά της πολιτικής.

Πρώτη η εφημερίδα, πριν από έναν ολόκληρο μήνα και συγκεκριμένα στις 5 Ιανουαρίου  αποκάλυψε την υπόθεση του διπλοθεσίτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά όπως και στην περίπτωση του τέως υφυπουργού Εξωτερικών Διαματάρη, τότε δεν είχε κουνηθεί ούτε φύλλο! Έπρεπε να λάβουν μήνες μετά τις αποκαλύψεις μας δράση τα social media, άλλα ΜΜΕ και ξανά το Documento ώστε να παραιτηθεί ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια παρόμοια περίπτωση λοιπόν, που φέρνει τον ίδιο πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό, είναι ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ που παραμένει παράλληλα και νομικός σύμβουλος στον Δήμο Βέροιας.

Εισπράττει δηλαδή δημόσιο χρήμα και ως βουλευτής του ελληνικού κράτους και ως δικηγόρος σε δήμο. Την ίδια στιγμή αναλαμβάνει και τις δικές του υποθέσεις, αφού διατηρεί και ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο στη Βέροια.

Άραγε πώς τα προλαβαίνει όλα αυτά;

«Μια χαρά προλαβαίνω. Δικάζω και υποθέσεις του δικού μου δικηγορικού γραφείου εκτός από αυτές του δήμου», μου είχε απαντήσει χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβδαρίδης όταν είχαμε επικοινωνήσει τηλεφωνικά.

Πόσο ηθικό είναι αυτό; Δεν υπάρχουν άραγε άλλοι ικανοί δικηγόροι στη Βέροια να αναλάβουν το Δήμο; Δεν θεωρεί ακόμη και ο ίδιος ότι πλήττεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα; Πόσο ηθικό είναι να εισπράττει κανείς από δυο θέσεις δημόσιο χρήμα; Πόσο ηθικό είναι να μπαίνει στη διαδικασία να κάνει αγωγές για να διεκδικήσει και άλλα χρήματα, χρωστούμενα από το δήμο;

Η απάντηση του διπλοθεσίτη βουλευτή που τυγχάνει πέρα από εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη και κολλητός με τον Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και μακεδονομάχος, ήταν εντελώς κυνική. «Ας λένε ό,τι θέλουν».

Γιατί δεν παραιτήθηκε όμως;

Στην ερώτηση αυτή ο κ. Τσαβδαρίδης αφού με ρώτησε ειρωνικά αν τον κάλεσα για να τον «μαλώσω», ισχυρίστηκε ότι αύριο μεθαύριο δεν θα είναι βουλευτής και θα επιστρέψει στον δήμο και στις δικηγορικές του υποθέσεις.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι θέλει να πει ο… βουλευτής.

«Έσκασε» το θέμα στα χέρια του Μητσοτάκη

Έναν ολόκληρο μήνα μετά το θέμα ήρθε να «σκάσει» στα χέρια του πρωθυπουργού, μαζί φυσικά με τη γαλάζια εσωκομματική διαμάχη που βρίσκεται πίσω της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, από την επομένη των εκλογών της 7ης Ιουλίου ξεκίνησαν ψίθυροι στη Βέροια για εκλογικό κώλυμα στο πρόσωπο του Λ. Τσαβδαρίδη, καθώς διατηρούσε και διατηρεί έμμισθη σχέση με τον δήμο ως δικηγόρος. Λίγο καιρό μετά ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Φώτης Κουτσουπιάς, που ήρθε τέταρτος σε σταυρούς πίσω από τον Τσαβδαρίδη και δεν εκλέχτηκε, προσέφυγε στο εκλογοδικείο καταθέτοντας ένσταση με στόχο να εκπέσει από το βουλευτικό του αξίωμα ο εσωκομματικός του αντίπαλος.

Επικαλείται άρθρο του συντάγματος περί κωλυμάτων εκλογιμότητας ισχυριζόμενος ότι ο Λ. Τσαβδαρίδης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη θέση του στον δήμο πριν από την ανακήρυξή του ως υποψηφίου, δηλαδή από τις 18 Ιουνίου 2019. Δύο ημέρες μετά εκδίδεται κανονικά από το τμήμα Εξόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας η νόμιμη μισθοδοσία του. Χρηματικό ένταλμα έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια και για τον μισθό του Ιουλίου, όταν είναι πλέον εκλεγμένος βουλευτής.

Το κερασάκι στην… τούρτα της όλης υπόθεσης είναι και το πώς προβάλλει εαυτόν ο κ. Τσαβδαρίδης. Ως ένα πρότυπο οικογενειάρχη, θρήσκο και μακεδονομάχο που αρέσκεται να μιλά για αξίες, οικονομική ανάπτυξη, εθνική υπερηφάνεια και κοινωνική ευημερία που θα έφερνε η ΝΔ. Και φυσικά ο ίδιος.

Υποσχόταν ένα μέλλον που θα διασφάλιζε «θέσεις εργασίας στην υπερήφανη ημαθιώτικη οικογένεια». Μάλλον η μόνη θέση που κατάφερε να διασφαλίσει και να έχει είναι η δική του.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο τεύχος 164 του Documento στις 5 Ιανουαρίου

και

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για βουλευτή – διπλοθεσίτη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter