Το #Documento έχει την υποστήριξη των δημοκρατικών πολιτών – Δηλώσεις Αραχωβίτη, Παπανάτσιου, Καλαματιανού #freespeechgr

Το #Documento έχει την υποστήριξη των δημοκρατικών πολιτών – Δηλώσεις Αραχωβίτη, Παπανάτσιου, Καλαματιανού #freespeechgr

Για προσβολή της Δημοκρατίας κάνουν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνουν ότι τα ΜΜΕ θα πρέπει να επιτελούν το έργο τους χωρίς προσκόμματα και υποβολείς.

Αραχωβίτης Σταύρος, βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ

Η φίμωση του τύπου που δεν είναι αρεστός είναι οικογενειακή υπόθεση της οικογένειας Μητσοτάκη.

Θυμάμαι την δίωξη των εκδοτών το 1993 από τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.

Όμως και τότε, όπως θα γίνει και τώρα, ο λαός πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Σε πλατείες και στάδια, με συναυλίες και διαδηλώσεις και ένα σύνθημα που τότε δονούσε τον αέρα, η φίμωση της ελευθερίας του τύπου δεν πέρασε.

Το Documento έχει την υποστήριξη όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών. Και αυτή είναι η δύναμη του.

Κατερίνα Παπανάτσιου, βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ

“Αναμένουμε με μεγάλη ανησυχία την απάντηση του μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με τις σημερινές καταγγελίες της εφημερίδας. Μέθοδοι που υποσκάπτουν την ελευθερία του τύπου δεν θα γίνουν ανεκτές.”

Διονύσης Καλαματιανός, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από τον Κώστα Βαξεβάνη, επιδιώκεται ο οικονομικός στραγγαλισμός της εφημερίδας Documento, από την κυβέρνηση.

Ο τύπος και εν γένει η ενημέρωση οφείλει να είναι ανεξάρτητη και να τολμά να αποκαλύπτει την αλήθεια, βασιζόμενη σε γεγονότα και στοιχεία.

Η δημοσιογραφία υπηρετεί τους πολίτες και τη δημοκρατία και θα πρέπει να επιτελεί το έργο της χωρίς προσκόμματα και υποβολείς!

Οι καταγγελλόμενες υπόγειες και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις φίμωσης του μέσου ενημέρωσης παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές σελίδες της χώρας.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός οφείλει ν΄ απαντήσει ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, διότι τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν την ίδια τη δημοκρατία.

Διαβάστε ακόμη: Documento: Αν δεν το βρίσκετε στο περίπτερο, αγοράστε το ηλεκτρονικά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter