Το Documento και οι επιλεκτικές απειλές του Αντώνη Σαμαρά

Το Documento και οι επιλεκτικές απειλές του Αντώνη Σαμαρά

Την πρωτοφανή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε η επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλη Κουρουτού, αναφορικά με την προ ετών απόλυση εκπαιδευτικού από το Κολλέγιο Αθηνών επειδή συνέλαβε τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει.

 Με σημερινή του δήλωση, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για χυδαιότητα και πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώνει ότι απέστειλε εξώδικο τόσο στον Μιχάλη Κουρουτό, όσο όμως και στον Κώστα Βαξεβάνη, αφού σύμφωνα με το σκεπτικό του πρώην πρωθυπουργού, ο δημοσιογράφος είναι εκείνος που επιχειρεί «να εξοντώσει ηθικά και να δολοφονήσει τον χαρακτήρα ενός νέου παιδιού».

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει προφανώς αντιληφθεί τα εξής:

1. Η υπόθεση της καθηγήτριας Φ. Μπουλούτα δεν αναδείχθηκε προ ετών επειδή κάποιοι θέλησαν να διαβάλουν τον ίδιο, το παιδί του ή την κυβέρνησή του. Αντιθέτως τόσο η καθηγήτρια όσο κι εκείνοι που την υπερασπίστηκαν ζήτησαν από την πρώτη στιγμή η υπόθεση να παραμείνει μυστική εξ ου και αιτήθηκαν από το δικαστήριο να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Όπως καταγγέλλει εξάλλου η ΟΙΕΛΕ, η πλευρά του Κολλεγίου είναι εκείνη που τελικά ευθύνεται για την τροπή που πήρε η υπόθεση.

Διαβάστε σχετικά: Έτσι απολύθηκε η εκπαιδευτικός που έπιασε το γιό του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει

2. Η υπόθεση δεν ανακινήθηκε χρόνια μετά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, αλλά επειδή ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά, Μουρούτης αποφάσισε από σάιτ με το οποίο σχετίζεται να επιτεθεί σε όσους στο twitter έγραψαν κάτι σχετικό με το θέμα κατόπιν δημοσιεύματος με μια φωτογραφία του υιού Σαμαρά με τον πατέρα του. Το οποίο δημοσίευμα για την ιστορία μας πληροφορούσε για το πόσο δημοφιλής είναι ο νεαρός Σαμαράς στο instagram. Κανένας δεν θα είχε ασχοληθεί με την υπόθεση, αν ο Μουρούτης δεν είχε αποφασίσει να αρθρογραφήσει για να σχολιάσει τα διαδικτυακά τρολς που σχολίαζαν ένα δημοσίευμα του ιστοτόπου thepresident.gr με τον οποίο σχετίζεται.

3. Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε μετά από το παραπάνω άρθρο του Γιώργου Μουρούτη να δημοσιοποιήσει για πρώτη φορά στοιχεία της υπόθεσης και τούτο, όπως εξηγεί ο ίδιος στην επιστολή του προκειμένου να μην σπιλώνεται η μνήμη της Φ. Μπουλούτα η οποία απεβίωσε τον περασμένο Νοέμβριο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή καμιά λεπτομέρεια της υπόθεσης δεν είχε έρθει στο φως παρά μόνο ήταν γνωστή η καταγγελία περί εκδικητικής απόλυσης.

4. Η επιστολή του Μιχάλη Κουρουτού διανεμήθηκε ως δελτίο Τύπου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Εύλογα πολλά από αυτά επέλεξαν να την προβάλλουν αφού προφανώς το ζήτημα της απόλυσης μιας καθηγήτριας από ένα Κολλέγιο στο οποίο φοιτούσε ο υιός ενός πρώην πρωθυπουργού και το οποίο διοικείτο από τον αδελφό του ίδιου πρώην πρωθυπουργού, αφορά τη δημόσια συζήτηση. Πολλώ δε μάλλον ότι καταγγέλλεται (από την ΟΙΕΛΕ) πως ο λόγος της απόλυσης ήταν ότι έπιασε έναν γόνο της οικογένειας να αντιγράφει.

5. Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει στην επιστολή συγκεκριμένα πράγματα τα οποία ο Αντώνης Σαμαράς δεν απαντά, επιλέγοντας όπως συνηθίζουν πολλά δημόσια πρόσωπα τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, αλλά ως πρώην πρωθυπουργός θα όφειλε αν μη τι άλλο να απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες του Μιχάλη Κουρουτού.

6. Ο Σαμαράς ζητάει από τον Βαξεβάνη, προφανώς και από το documentonews.gr να ανασκευάσουν άμεσα δημοσιεύσεις και αναρτήσεις των τελευταίων ημερών. Απαιτεί με άλλο λόγια να «εξαφανίσουμε» τη μία και μοναδική ανάρτηση των τελευταίων ημερών για το θέμα που δεν είναι άλλη από τη δημοσίευση με τις καταγγελίες του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, ο οποίος όχι απλώς διαρρέει στα μίντια ανώνυμες πληροφορίες, αλλά έχει το θάρρος να βάζει την υπογραφή του αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη όσων λέει.

7. Ο πρώην πρωθυπουργός τον οποίο αφορούν οι καταγγελίες του Μιχάλη Κουρουτού κάνει λόγο για προσπάθεια ηθικής εξόντωσης και δολοφονίας χαρακτήρα ενός νέου παιδιού για παράπτωμα που δεν είχε διαπράξει. Μόνο που, ποτέ και κανένας δεν τα έβαλε με τον υιό του, ο οποίος ως παιδί προφανώς και μπορεί να αντέγραψε (ποιος δεν το έχει κάνει), αλλά με τον ίδιο και τον αδελφό του ο οποίος διοικούσε το συγκεκριμένο Κολλέγιο. Ο κ. Σαμαράς είτε δεν καταλαβαίνει ότι η αντιγραφή δεν είναι κατηγορία, είτε δεν θέλει να αντιληφθεί ότι στο επίκεντρο της κριτικής είναι αποκλειστικά εκείνος και η διοίκηση του Κολλεγίου.

8. Το περιοδικό Hot Doc ήταν το μόνο ίσως μέσο που φιλοξένησε συνέντευξη της καθηγήτριας Φ. Μπουλούτα την εποχή των γεγονότων. Κι επειδή ο κ. Σαμαράς προφανώς δεν θυμάται (ή δεν θέλει να θυμάται), του υπενθυμίζουμε τα λόγια της: «Η προσωπική μου εκτίμηση μου, που δεν μπορώ να το αποδείξω, είναι ότι η κίνηση αυτή της απόλυσής μου δεν εκπορεύεται από την οικογένεια του παιδιού. Ταυτόχρονα με τις εξετάσεις αυτές και με τις εθνικές εκλογές άλλαξε η Διεύθυνση του σχολείου και πιστεύω ότι η καινούρια Διεύθυνση του σχολείου έσπευσε να δώσει τα διαπιστευτήριά της στον εργοδότη της, στον πρόεδρο δηλαδή, κ. Αλέξανδρο Σαμαρά, και προς την οικογένεια φυσικά του μικρού μαθητή, ότι αυτοί είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, ότι αυτοί δηλαδή θα τους προστατέψουν».

Διαβάστε σχετικά: Η αποκλειστική συνέντευξη της καθηγήτριας που συγκρούστηκε με το καθεστώς Σαμαρά

9. Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός ή οι συνεργάτες θα μπορούσαν να αναζητήσουν στο google την επιστολή του Μιχάλη Κουρουτού ώστε να διαπιστώσουν ποια και πόσα σάιτς την έχουν αναρτήσει. Ίσως καταλάβει ότι το εξώδικό του στον Κώστα Βαξεβάνη δεν είναι τίποτα παραπάνω από το αποτέλεσμα κάποιας εμπάθειας που μπορεί να έχει προς το πρόσωπό του.

ΥΓ: Ο πρώην πρωθυπουργός απειλεί με δίκες στις οποίες θα ακουστούν πράγματα. Ο πρώην πρωθυπουργός μοιάζει να απειλεί πως θα διασύρει το ίδιο το παιδί του και την οικογένειά του, αφού αντιλαμβάνεται ότι σε πιθανό δικαστήριο θα ακουστούν όχι μόνο όσα έγιναν τότε αλλά και όσα λένε οι Αμερικάνοι για τη διαχείριση του Κολλεγίου Αθηνών από τον αδελφό του.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά:

Από το 2013, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ συνδικαλιστής Κουρουτός διασύρει τον ανήλικο, τότε, γιό μου, συνδέοντας την απομάκρυνση μιας καθηγήτριας του σχολείου του με τη δήθεν «σύλληψή» του να αντιγράφει. Ενώ στη συνέχεια, Συριζαϊκά ΜΜΕ αναλαμβάνουν να εξοντώσουν ηθικά ένα νέο παιδί για παράπτωμα που ποτέ δεν είχε διαπράξει.

Πράγματι η Ελληνική Δικαιοσύνη με την απόφαση 1790/2015, που μάλιστα εκδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, πιστοποίησε ότι οι κατηγορίες κατά του γιού μου ήταν αναληθείς και ότι η απομάκρυνση της καθηγήτριας δεν είχε καμία σχέση με τις συκοφαντίες αυτές.

Γι΄ αυτόν τον λόγο και η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, κατόπιν εξωδίκου μου, υποχρεώθηκε το 2017 να ζητήσει συγγνώμη και να ανασκευάσει τις ίδιες αυτές αθλιότητες που με πηχυαίους τίτλους είχε δημοσιεύσει στην πρώτη της σελίδα.

Σήμερα αποστέλλω εξώδικο προς τον συνδικαλιστή Κουρουτό, καθώς και προς τον εκδότη του ΣΥΡΙΖΑ Βαξεβάνη, προκειμένου να ανασκευάσουν άμεσα, δημοσιεύσεις και αναρτήσεις των τελευταίων ημερών που οργανωμένα επαναλαμβάνουν τις ίδιες αθλιότητες. Αν δεν το πράξουν θα μιλήσει και πάλι η Δικαιοσύνη.

Το ότι η εν λόγω καθηγήτρια δεν βρίσκεται εν ζωή, δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να επανέρχονται σε αυτά τα αποκρουστικά ψεύδη για τα οποία έχει ήδη αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ που είναι και εκπαιδευτικός, θα όφειλε να προστατεύσει από άδικες επιθέσεις ένα νέο παιδί που το μόνο του «αμάρτημα» είναι ότι ο πατέρας του τυχαίνει να λέγεται Αντώνης Σαμαράς.

Αλλά δεν το κάνει.

Αντίθετα, μαζί με τον κομματικό εκδότη, ασκούν μπούλιγκ και σχεδιάζουν τη δολοφονία χαρακτήρος του παιδιού ενός πολιτικού τους αντιπάλου.

Αρμόζει πράγματι στον ΣΥΡΙΖΑ να προσφεύγει σε τέτοιες μεθόδους για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όμως και σε μένα επιβάλλεται να μην επιτρέψω ποτέ και σε κανέναν να χρησιμοποιήσει την οικογένειά μου προκειμένου να χτυπήσει εμένα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter