Το Documento με νομική ομάδα στο πλευρό των θυμάτων του… κάθε Μπογδάνου

Πρωτοβουλία του Documento.

Πρωτοβουλία του Documento, με αφορμή την άνευ προηγουμένου κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου να «σύρει» στα δικαστήρια μια νεαρή εργαζόμενη, ζητώντας της αποζημίωση 28.000 ευρώ για μια χιουμοριστική ανάρτηση στο Facebook. 

Το Documento ανακοινώνει ότι θα βοηθήσει με κάθε μέσο που διαθέτει, μεταξύ των οποίων και η νομική υποστήριξη από ομάδα διακεκριμένων νομικών, τόσο την Έλενα, όσο και οποιοδήποτε άλλο χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δέχεται μηνύσεις και bullying από δημόσια πρόσωπα. Παρότι η εφημερίδα γίνεται συνεχώς στόχος «τρόλς» του διαδικτύου, η αγωγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου προς την Έλενα αποδεικνύει πως μοναδικός σκοπός αυτών των δημοσίων προσώπων- «εισαγγελέων» του διαδικτύου, είναι ο περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης και η επιβολή της σιωπής. Κι απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, πρέπει να υπάρξει συλλογική και δυναμική απάντηση.

Το… αμάρτημα της Έλενας

Θα ήταν πολύ αστείο αν δεν ήταν επικίνδυνο… Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η απόφαση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να υποβάλει αγωγή εναντίον της 25χρονης Έλενας, ζητώντας αποζημίωση συνολικού χρηματικού ύψους 28 χιλιάδων ευρώ, επειδή… τόλμησε να κοινοποιήσει σε χιουμοριστική σελίδα στο Facebook φωτογραφία του. Η Έλενα δε, που είναι μια νέα εργαζόμενη των 550 ευρώ, έκανε το ακόμα μεγαλύτερο… αμάρτημα, μέσω reactions σε 39 σχόλια χρηστών, σχετικά με την επίμαχη φωτογραφία, γεγονός που, όπως ανέφερε ο βουλευτής στην αγωγή, του προκάλεσε «μεγάλη ηθική και ψυχική στεναχώρια», διότι όπως συμπλήρωσε: «ουδέποτε έχω δώσει το οποιοδήποτε δικαίωμα να θίξει κάποιος την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου και τον επαγγελματισμό μου»    

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader