Το Documento, ο Πολάκης, ο Στουρνάρας, τα παπαγαλάκια και άλλα εξωτικά πτηνά

Το Documento, ο Πολάκης, ο Στουρνάρας, τα παπαγαλάκια και άλλα εξωτικά πτηνά

Τα creatures του μιντιακού και διαδικτυακού δάσους, παπαγαλάκια, τρολ και άλλα εξωτικά πτηνά, έχουν αρχίσει και πάλι να μας κουνάνε το δάκτυλο ως άλλοι δικαστές Ντρεντ και να κατηγορούν το Documento για, δήθεν, χρήση υποκλαπείσας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Και όπως συμβαίνει στις μέρες μας, πίσω από τα τρολ στοιχήθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά ακόμα και κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προσβληθεί από το σύνδρομο του «μη μου τους κύκλους τάραττε» και βγαίνουν να το παίξουν ισαποστάκηδες χωρίς να γνωρίζουν τα βασικά, δηλαδή, το ρεπορτάζ.

Έτσι ένα καραμπινάτο fake news, όπως ότι το Documento, έκανε χρήση παρανόμως υποκλαπείσας συνομιλίας, έχει γίνει talk of the town με συναδέλφους, πληναδέλφους και τρολ, να ζητούν για μια ακόμα φορά την κεφαλή μας επί πίνακι.

Να τα κάνουμε, λοιπόν, λιανά.

Το Documento, δημοσίευσε ρεπορτάζ με περιεχόμενο από την συνομιλία του κ. Πολάκη με τον κ. Στουρνάρα. Δεν χρησιμοποίησε κανένα ηχητικό – και μάλιστα παρανόμως κτηθέν – όπως εκκωφαντικά αποδεικνύεται από τη σχετική ανάρτηση.

Και ναι, οι διάλογοι είναι προϊόν ρεπορτάζ. Όπως είναι προϊόν ρεπορτάζ οι διάλογοι που δημοσιεύονται από υπουργικά συμβούλια και κατ΄ιδίαν συναντήσεις που έχουν, για παράδειγμα, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες. Κατανοούμε απόλυτα ότι όταν μια εφημερίδα βγάζει ένα θέμα υπάρχει για κάποιους… θέμα. 

Ας αφήσουν, όμως, τα παραμύθια με τους μονόκερους και το προσφιλές άθλημα της λάσπης στον ανεμιστήρα. Άλλωστε από την πολλή λάσπη στο τέλος ο ανεμιστήρας στουμπώνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter