Το documentonews.gr στη Σαρωνίδα: Η περιοχή μετράει τις πληγές της από την καταστροφική πυρκαγιά (Photos – Video)

Το documentonews.gr στη Σαρωνίδα: Η περιοχή μετράει τις πληγές της από την καταστροφική πυρκαγιά (Photos – Video)

Αποστολή στη Σαρωνίδα: Αντιγόνη Μιχοπούλου, Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα

Έρημο τοπίο θύμιζε το πρωί της Τρίτης η περιοχή της Σαρωνίδας, με τους ελάχιστους κατοίκους που βρίσκονταν στα σπίτια τους να μετρούν τις πληγές που τους άφησε η καταστροφική πυρκαγιά.

«Σκέφτηκα να μείνω, για να σώσω το σπίτι μου, αλλά μετά το Μάτι φοβάμαι», είπε στο documentonews.gr μία γυναίκα που έχει εξοχικό κοντά στο κέντρο της περιοχής. Το σπίτι της ευτυχώς σώθηκε και εκείνη δεν κινδύνευσε αφού απομακρύνθηκε εγκαίρως το σημείο που έκαιγε η φωτιά.

Καμένα σπίτια, αυτοκίνητα και δέντρα συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό.  Κάτοικοι και οι πυροσβέστες πάλεψαν με τις φλόγες για να σώσουν σπίτια, ζώα και δέντρα. Σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Λουκάς δήμαρχος Λαυρεωτικής, κατακάηκαν πάνω από 30.000 στρέμματα γης.

Αν και στην περιοχή δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο της φωτιάς, πολύ συχνά σημειώνονται αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα οι άνδρες της Πυροσβεστικής οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη βάρδια καθώς δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις, άνδρες της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Δήμου, να σπεύδουν προκειμένου να κατασβήσουν τις μικρές εστίες φωτιάς που εμφανίζονται ανάμεσα στα μισοκαμένα δέντρα, με πολλά από αυτά να βρίσκονται δίπλα σε σπίτια που γλίτωσαν την τελευταία στιγμή.

«Όταν σου καίγεται όλη η προίκα του παιδιού σου, η καταστροφή είναι προφανώς μεγάλη», είπε μιλώντας στο documentonews.gr κάτοικος της Σαρωνίδας που είδε το σπίτι του κατεστραμμένο από την πύρινη λαίλαπα.

Η φωτιά έσβησε με τη βοήθεια των περιοίκων αφού είχε κατακάψει τον πρώτο όροφο του σπιτιού του και μετά από εναέρια κατάσβεση.

Όπως είπε στο documentonews.gr ένας άλλος κάτοικος ο οποίος μένει δίπλα από το σπίτι που καταστράφηκε και βρισκόταν εκεί  την ώρα που η φωτιά κατέστρεφε τον πρώτο όροφο «όλοι βοηθήσαμε, μένω απέναντι, ευτυχώς οι άνθρωποι είχαν προλάβει και είχαν φύγει. Εγώ βγήκα με το λάστιχο και έριχνα. Και άλλοι βοήθησαν, δεν θα είχε σωθεί αλλιώς».

«Οι άνθρωποι που κάηκε το σπίτι τους δεν ήταν εδώ. Γινόταν χαμός, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική δεν υπήρχε καμία ενημέρωση εμείς μένουμε εδώ», μας είπε ένας άλλος περίοικος ο οποίος βρισκόταν συνεχώς στο τηλέφωνο με την πυροσβεστική προκειμένου να ενημερώνει για τις αναζωπυρώσεις οι οποίες έχουν σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους.

Δείτε εικόνες από το οδοιπορικό του documentonews.gr στη Σαρωνίδα

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter