Το Docville «διαβάζει» τα βιβλία του καλοκαιριού – Αυτή την Κυριακή με το Documento

Το Docville «διαβάζει» τα βιβλία του καλοκαιριού –  Αυτή την Κυριακή με το Documento

Δύο χρόνια απώλειας… Δύο χρόνια απουσίας… Δύο φίλοι του Μάνου Ελευθερίου, ο συγγραφέας Μιχάλης Κοπιδάκης και ο φιλόλογος – ποιητής Σπύρος Αραβανής, γράφουν για τον ευπροσήγορο άνθρωπο, τον αισθαντικό ποιητή ο οποίος εκδήμησε στις 22 Ιουλίου 2018. Επιμέλεια αφιερώματος: Αφροδίτη Ερμίδη.

Ο Ιρανός σκηνοθέτης Σιαμάκ Ετεμάντι μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για τη νέα του ταινία «Παρί», τη ζωή του στην Ελλάδα, τις πολιτισμικές ταυτότητες και τα δόγματα που δυναστεύουν τη ζωή των ανθρώπων.

Η συγγραφέας Ευγενία Φακίνου σε μια συζήτηση με την Έμυ Ντούρου σχετικά με το βιβλίο της «Γράμματα στη Χιονάτη», την καραντίνα, τη μοναξιά, τον φόβο, την κατάθλιψη…

Ο ιστορικός Κώστας Παλούκης μιλάει στον Θανάση Καραμπάτσο και τον Παναγιώτη Φρούντζο για το βιβλίο του «Σύγχρονη ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ – 1997-2018. Ραγίζοντας τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας». Ποιοι είναι οι μικρομεσαίοι; Ποια χαρακτηριστικά αναπτύσσουν στην οικονομική τους δραστηριότητα και ποια στην κοινωνική τους παρουσία; Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι ή όχι ανασταλτικός παράγοντας στην οικονομική ολοκλήρωση;

Ο Νίκος Παπαδογιάννης ξεδιπλώνει τις μπασκετικές μνήμες του από μια διαδρομή που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1987 και ακόμη δεν έχει καταλήξει. Σταθμοί στη διαδρομή αυτή «Τα ματς της ζωής μας», το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου.

Το Docville παρουσιάζει βιβλία από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή. Η Έμυ Ντούρου επιλέγει τίτλους της αστυνομικής λογοτεχνίας, ο Θανάσης Καραμπάτσος και ο Παναγιώτης Φρούντζος από ιστορία, πολιτική και φιλοσοφία και η Αφροδίτη Ερμίδη από την παιδική λογοτεχνία.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter