Το Docville τζαμάρει στο μουσικό χωριό του Πηλίου – Την Κυριακή με το Documento

Το Docville τζαμάρει στο μουσικό χωριό του Πηλίου – Την Κυριακή με το Documento

Κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνονται στο Μουσικό Χωριό του Πηλίου καλλιτέχνες που θέλουν να συμμετάσχουν σε μια από τις πιο γνωστές μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη. Η Μαρίνα Αγγελάκη συνομίλησε με τον μουσικό Κώστα Μακρυγιαννάκη, έναν εκ των τριών ιδρυτών της δραστήριας αυτής κοινότητας, που βρίσκεται από το 2006 στο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου, το οποίο μοιάζει να έχει σταματήσει σε καιρούς μεσαιωνικούς.

Αριστερά του Σηκουάνα, στο Μονπαρνάς, βρίσκεται ένας χώρος που εδώ και 35 χρόνια αποτελεί δεσμό μεταξύ της γαλλικής και της ελληνικής κουλτούρας: το βιβλιοπωλείο «Δεσμός» του Γιάννη Μαυροειδάκου. Η Αφροδίτη Ερμίδη μίλησε μαζί του και κατέγραψε την ιστορία του βιβλιοπωλείου που υπήρξε πόλος έλξης για τους σημαντικότερους διανοητές του 20ού αιώνα.

Ο μουσικός Νίκος Φάκαρος μιλάει για τα πανηγύρι της Ικαρίας και εξηγεί στην Ηλέκτρα Ζαργάνη γιατί γίνεται χαλασμός όταν πέσει η πρώτη δοξαριά του ικαριώτικου.

Ο Ισπανός συγγραφέας Χαβιέρ Θέρκας, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, μίλησε στην Έμυ Ντούρου για το βιβλίο του «Ο απατεώνας», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη, με θέμα την πραγματική ιστορία του Ενρίκ Μάρκο, του ενενηντάχρονου Βαρκελωνέζου που για σχεδόν τρεις δεκαετίες παρίστανε τον επιζώντα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού από την ισπανική κοινωνία, ώσπου το 2005 αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για απατεώνα.

Ο Νίκος Παπαδογιάννης μας ξεναγεί στο σύμπαν του Ερίκ Καντονά, του Γάλλου αναρχικού ποδοσφαιριστή που αγάπησαν οι Άγγλοι οπαδοί και απέδωσε ευστοχότατα ο Κεν Λόουτς στην ταινία «Αναζητώντας τον Ερίκ» που βγαίνει αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter