Το δόγμα του σοκ στο ΚΙΝΑΛ και από τον Νίκο Ανδρουλάκη – Αν εκλεγεί πρόεδρος, δεν θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής

Το δόγμα του σοκ στο ΚΙΝΑΛ και από τον Νίκο Ανδρουλάκη – Αν εκλεγεί πρόεδρος, δεν θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής

Το δόγμα του …επικοινωνιακού σοκ αρχίζουν να εφαρμόζουν στη Χαριλάου Τρικούπη οι διεκδικητές της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ ενόψει της επίσημης κατάθεσης των υποψηφιοτήτων τους.

Χωρίς να ανεβάζει τους τόνους επέλεξε, όχι τυχαία, να ταράξει τα νερά και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, προφανώς γνωρίζοντας ότι είναι η ώρα να δημιουργήσει κι εκείνος “γεγονός” με το βλέμμα στις κάλπες που θα στηθούν στις 5 Δεκεμβρίου (και αν χρειασθεί στον δεύτερο γύρο στις 12 Δεκεμβρίου). Ενόψει της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, την ερχόμενη Κυριακή (3.10.2021), εντείνονται οι δημόσιες παρεμβάσεις των «4», που ετοιμάζονται να καταθέσουν επίσημα τις υποψηφιότητές τους.

Η δυναμική παρουσία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά και τις αιχμές της κατά των συνυποψηφίων της με την φαρμακερή πολιτική σαΐτα για όσους έφυγαν φτιάχνοντας κόμμα και επέστρεψαν (Ανδρέας Λοβέρδος) και οι υψηλοί τόνοι απέναντι στις άλλες υποψηφιότητες -πάντα χωρίς να κατονομάζει- προκάλεσαν αντίρροπες κινήσεις.

Δεν θα αφήσει τη θέση του ευρωβουλευτή ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην περίπτωση που αναδειχθεί στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, η επόμενη κίνηση ώστε να μην υπάρχει διαρχία στο κόμμα και στη Βουλή θα είναι, όταν προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, και να εκλεγεί στο ελληνικό κοινοβούλιο ως αρχηγός του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε με δημόσιες δηλώσεις του να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Όταν ρωτήθηκε (Ρ/Σ Αlpha-29.9.2021) αν παραιτηθεί είπε: «Επειδή αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θέλω να ξεκαθαρίσω, δεν είμαι μια ειδική περίπτωση. Υπάρχουν πολλοί ευρωβουλευτές αρχηγοί κομμάτων, δεν θα είμαι μόνος. Μόνο στη σοσιαλδημοκρατική ομάδα είναι ήδη τρεις,άρα δεν είναι κάτι το οποίο είναι παράδοξο.

Αυτό που είναι σημαντικό για μένα και θέλω να το ξεκαθαρίσω είναι ότι η εκπροσώπησή μας στη Βουλή θα γίνει με θεσμικό σεβασμό στην κοινοβουλευτική ομάδα κι άλλωστε έχουμε λίγους μήνες μέχρι τις εκλογές τις βουλευτικές, οπότε εκεί κι εγώ θα γίνω βουλευτής, άρα θα αντιμετωπίσουμε κι αυτό το ζήτημα που υπάρχει».

Ήδη εσωκομματικοί του αντίπαλοι θεωρούν «φάουλ» τις δηλώσεις του. Όμως, από το επιτελείο του θεωρούν ότι ούτε πρωτοφανές ούτε παράδοξο να είναι κάποιος ευρωβουλευτής ή βουλευτής διεκδικώντας την ηγεσία ενός κόμματος. Αλλωστε,όπως λέει σε συνομιλητές του ο Νίκος Ανδρουλάκης, αυτή τη στιγμή τρεις ευρωβουλευτές είναι αρχηγοί κόμματος στις χώρες τους, όπως ο Ρόμπερτ Μπίντρον-Πολωνία ή η Τάνια Φάγιον-Σλοβενία, ενώ πολλοί υπήρξαν και στο παρελθόν.

Μάλιστα, από το επιτελείο του κρίνουν ως άκομψες και εκτός πραγματικότητας δυσμενείς διαρροές από τη Χαριλάου Τρικούπη για τις δηλώσεις του και αναρωτιούνται πότε κάποιος υποψήφιος για την προεδρία δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμά του αν εκλεγεί. “Μάλλον τους φοβίζει η υποψηφιότητά μου», λέει σε συνομιλητές του. «Θα είμαι εδώ και θα δίνω μάχη για να ανέβει συνεχώς η παράταξη». Μάλιστα, από το επιτελείο του επισημαίνουν ότι η τακτική των χαμηλών τόνων θα διατηρηθεί.

Πάντως, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι με τις δηλώσεις για τις βουλευτικές εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης προετοιμάζει τον β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών, στέλνοντας μήνυμα στη Φώφη Γεννηματά ότι θα παραμείνει ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας… Αλλοι πάντως το βλέπουν αλλιώς. Θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει τις βάσεις για την επόμενη ημέρα, ό,τι κι αν γίνει, με τη διεκδίκηση (καλής) θέσης στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης πορεύεται στο πλαίσιο αρχών που έχει θέσει σημειώνοντας ότι επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο «τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού». Πάντως, προκάλεσαν αίσθηση δηλώσεις για «προβοκάτσιες», κρίνοντας έτσι κάποιες υπόγειες διαρροές για εσωκομματικές συμμαχίες κατά τον δεύτερο γύρο. Είχε από νωρίς θέτει στην προμετωπίδα του προεκλογικού του αγώνα ότι είναι κατά των μηχανισμών και των μεθοδεύσεων.

Εχοντας ξεκινήσει από νωρίς την τακτική της επιθετικής επικοινωνίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, πριν από λίγες ημέρες θέλησε να ταράξει τα νερά, λέγοντας ότι θα αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ αν δεν καταφέρει να εφαρμόσει το σχέδιό του για την παράταξη κι αν δεν διπλασιάσει τα ποσοστά της!

Μάλιστα, από την Φλώρινα διεμήνυσε ότι το δίλημμα των εσωκομματικών εκλογών είναι ένα: «ή θα επιστρέψουμε με το ΠΑΣΟΚ ή θα μείνουμε στο ΚΙΝΑΛ» και στη συνέχεια από τα Γρεβενά διεμήνυσε ότι «θα πετύχουμε την ολική επαναφορά με το ΠΑΣΟΚ». Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα γίνουν επίσημα μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter