Το δωράκι της ΝΔ στις ασφαλιστικές

Το δωράκι της ΝΔ στις ασφαλιστικές

Τα προεκλογικά δώρα που είχαν τάξει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα ιδιωτικά συμφέροντα που τον στήριξαν άρχισαν να δίνονται σιγά σιγά.

Ενα από τα μεγαλύτερα –και με τις σοβαρότερες επιπτώσεις για τους πολίτες– είναι το δωράκι προς τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Ετσι λοιπόν ο επί των επενδύσεων υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη Αδωνης Γεωργιάδης προανήγγειλε έκπτωση δαπάνης των ασφαλίστρων για κάλυψη από σεισμό και φυσικές καταστροφές ως κίνητρο για να ασφαλίσουν οι πολίτες την πρώτη τους κατοικία. Ο περί ου ο λόγος υπουργός ανήγγειλε επίσης την προώθηση των συμπράξεων δημοσίου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας και την ανάθεση του μάνατζμεντ κάποιων δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες. Ολα αυτά τα «δωράκια» για στήριξη του τρίτου πυλώνα της ασφάλισης, δηλαδή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Ολα τα παραπάνω, όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν είναι καθόλου αθώα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στόχο να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να ασφαλίσουν τα ακίνητά τους. Με την προώθηση των ΣΔΙΤ στην πρωτοβάθμια υγεία στόχος είναι να δοθούν όλες οι εξετάσεις στους ιδιώτες. Οσο για την παράδοση των διοικήσεων των νοσοκομείων στους ιδιώτες, φαίνεται ότι θέλουν να επαναλάβουν το προ του 2015 πάρτι.

Το ζητούμενο είναι τα δημοκρατικά κόμματα να σταματήσουν το όργιο αυθαιρεσίας που ετοιμάζει το κυβερνών κόμμα.

Αν μπορέσουν, θα έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο τα μέγιστα. Αν όχι, ας ετοιμαστούν να πολεμήσουν για να αποδείξουν το μέγεθος της καταστροφής που θα προκληθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter