Το e.GO Life θα κατασκευάζεται στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να κατακτήσεις τις πόλεις

Το e.GO Life θα κατασκευάζεται στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να κατακτήσεις τις πόλεις

Να δώσει ουσιαστικές λύσεις στις ανάγκες αστικής μετακίνησης φιλοδοξεί το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης e.GO Life που θα αρχίσει να διατίθεται από το τέλος του 2022, και, μετά από πολλές δεκαετίες, θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο ξένου κατασκευαστή που θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου (και) στην Ελλάδα.

Η επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα του e.GO Life έγινε την περασμένη Τετάρτη, και η εταιρεία κατασκευή του, Next.e.GO Mobile SE, έχει μεγάλα σχέδια για τη χώρα μας.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν τα στελέχη της, η εταιρεία μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή εργοστασίου στην Ελλάδα για την παραγωγή 30.000 οχημάτων το χρόνο, που αναμένεται να δημιουργήσει 1000 άμεσες και 5000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα διεθνές Customer Experience Center και R&D για την έρευνα των επιπτώσεων των μπαταριών και του θερμού κλίματος στη χώρα.

Επίσης, θα ξεκινήσει σύντομα και το Road Show της στην Ελλάδα, όπου θα προσφέρει test-drive και θα δέχεται παραγγελίες (με πρώτες παραδόσεις μέχρι το τέλος του 2022). Η τιμή του αυτοκινήτου δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, πολύ πιο χαμηλή από αυτή των ανταγωνιστών του.

Το αυτοκίνητο έχει σκελετό από χωροδικτύωμα αλουμινίου, ιδιαίτερα ανθεκτικό εξωτερικό πολυμερές αμάξωμα, ενώ εσωτερικά διαθέτει 4 θέσεις και μπαταρία 21.15 kWh μπορεί να δίνει αυτονομία έως 220 χλμ και τελική ταχύτητα 122 χλμ/ώρα.

Πίσω από το σχεδιασμό του αυτοκινήτου βρίσκεται η θρυλική ιταλική οικογένεια σχεδιαστών Spada, γνωστή για μερικά από τα πιο εμβληματικά designs εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η εταιρεία

Η Next.e.GO Mobile SE, με έδρα το Άαχεν της Γερμανίας, είναι κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων και συστημάτων βιώσιμης κινητικότητας. Περίπου 400 εργαζόμενοι της Next.e.GO Mobile SE εργάζονται σε ευέλικτες ομάδες σε διάφορα αποδοτικά από άποψη κόστους, ιδιαίτερα ανθεκτικά και βιώσιμα ηλεκτρικά οχήματα για μετακινήσεις μικρών αποστάσεων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter