Το ΕΑΜ στο στόμα του Κούλη

Το ΕΑΜ στο στόμα του Κούλη

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι ακροδεξιός. Ένας αριβίστας που λατρεύει τις εθνικές μπίζνες είναι – αυτοί οι άνθρωποι συνήθως δεν έχουν ιδεολογία.

Τώρα, το ότι έπρεπε να υιοθετήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί χρειαζόταν οπωσδήποτε τις ακροδεξιές ψήφους του προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, ήταν απλώς μία λεπτομέρεια στη βάση τού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Και ο σκοπός ήταν ιερός. Να ανέβει ο πιο διεφθαρμένος πολιτικός γόνος στον θρόνο της μάσας, της μίζας και της αρπαχτής.

Ε, κι αν έπρεπε να υιοθετήσει και έναν Βορίδη και έναν Πλεύρη για να πάρει πίσω τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, τι να έκανε ο άνθρωπος; Τους έδωσε από ένα βασικό υπουργείο, να ισορροπούν πλάι στον Άδωνι, να μη μείνει κανένα ορφανό της Χούντας παραπονεμένο.

Ε, κι αν πρέπει να υιοθετήσει τώρα και το τελευταίο αζήτητο του ΛΑΟΣ μέσα από τη μεταγραφή Καρατζαφέρη προκειμένου να μη χάσει μεγάλα ποσοστά προς Βελόπουλους και άλλους ακραίους, τι να κάνει; Την καρδιά του ακροδεξιά πέτρα και την ανάγκη φιλοτιμία.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι ακροδεξιός. Όπως και ο πατέρας του δε μισούσε τους συνανθρώπους του όταν έτρωγε από τρία συσσίτια στην Κατοχή την ώρα που άλλοι έπεφταν ξεροί στους δρόμους. Δεν ήταν μισάνθρωπος, απλώς πεινούσε πάρα μα πάρα πολύ.

Την ώρα που ο μπαμπάς Μητσοτάκης «έκλεβε» τις μερίδες των συσσιτίων, κάποιοι στα βουνά πολεμούσαν για ανεξαρτησία. Και κατάφεραν να ελευθερώσουν με το πάθος και το πείσμα τους το 80% της ελληνικής γης. Ανάμεσά τους, δέσποζαν τα παλικάρια του ΕΑΜ.

Όμως ο Μητσοτάκης, ο σημερινός, 40 χρόνια μετά την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης από τον Ανδρέα Παπανδρέου, γιόρτασε την «επέτειο» χθες στη Βουλή θεωρώντας ντροπή το να ακούγεται σύγχρονη διασκευή του ύμνου του ΕΑΜ σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ζητήματα λυμένα εδώ και 40 χρόνια ξανανοίγουν με ρητορική μίσους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί όταν είσαι απελπισμένος ωτακουστής, ακούς τη μετεμφυλιακή Δεξιά να σου ψιθυρίζει στο αυτί «έλα κοντά μου».

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι ακροδεξιός, είναι απλώς τραγικά αστοιχείωτος. Αγνοεί βασικές έννοιες όπως η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία, επειδή όμως γνωρίζει τέλεια άλλες όπως η ιδιοκτησία, αρκεί να του μεταφράσετε στη γλώσσα του τι έκανε το ΕΑΜ, και είμαι βέβαιος ότι θα το αντιληφθεί:

Κυριάκο, θυμήσου, το χώμα στο οποίο έχεις τα 40 σου ακίνητα
λευτέρωσε ο Άρης
και το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter