Το eBay δείχνει την προτίμηση των καταναλωτών στο… Netflix

Το eBay δείχνει την προτίμηση των καταναλωτών στο… Netflix

Ποιά σχέση θα μπορούσαν να έχουν η μεγαλύτερη ψηφιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο (eBay), με τη μεγαλύτερη ψηφιακή πλατφόρμα περιεχομένου στον κόσμο (Netflix);

Επισήμως, καμία. Αλλά οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν το 2020 από τους καταναλωτές μέσω του eBay δείχνουν ότι το 2020 οι σειρές και οι ταινίες του Netflix αποτέλεσαν την πιο σημαντική συντροφιά των καταναλωτών, εν μέσω της πανδημίας.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, τα στοιχεία δείχνουν την αύξηση αγορών διαφόρων προϊόντων, που σχετίζονται με αυτές τις σειρές, μέσα στους τρεις πρώτους μήνες κυκλοφορίας τους.

Έτσι, σύμφωνα με δεδομένα του eBay, υπολογίζεται πως οι πωλήσεις των σετ σκακιών μέσω της eBay κατέγραψαν αύξηση 130%, μετά την κυκλοφορία της σειράς «Το Γκάμπι της βασίλισσας» στο Netflix.

Η Μπεθ Χάρμον, ένα ορφανό κορίτσι με έμφυτο ταλέντο στο σκάκι ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους να ξεκινήσουν να μαθαίνουν σκάκι. Η ιστορία εκτυλίσσεται τη δεκαετία του εξήντα και αντικατοπτρίζει τέλεια την αισθητική εκείνης της εποχής.

Έτσι, μετά την πρεμιέρα της σειράς, η ζήτηση προϊόντων, που σχετίζονται με τη δεκαετία του ‘60 αυξήθηκε κατά 38%, για vintage φορέματα κατά 20%, και για ρολόγια Bulova που οποία φορούσε η πρωταγωνίστρια, κατά 45%.

Άλλη μία δημοφιλής σειρά του Netflix για το 2020 ήταν «Το Στέμμα» αφού με την κυκλοφορία του νέου τέταρτου κύκλου, οι τηλεθεατές αύξησαν κατά 141% τις αγορές τους σε αναμνηστικά που σχετίζονται με τη σειρά, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Η ιστορία της βασιλικής οικογένειας την δεκαετία του ‘80 και ‘90 ενδιαφέρει μεγάλο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως, με τις νεότερες γενιές να μαθαίνουν ενδιαφέροντα γεγονότα της αγγλικής ιστορίας και τη θέση της βασιλικής οικογένειας σε αυτήν, ενώ οι μεγαλύτερες γενιές ανακαλούν τις πικάντικες λεπτομέρειες.

Οι κύριοι πρωταγωνιστές του τελευταίου κύκλου είναι η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και φυσικά η βασίλισσα Ελισάβετ, με τις πωλήσεις σχετικών προϊόντων να αυξάνονται κατά 159% για την Νταϊάνα, 128% για την Θάτσερ, 97% για τον πρίγκιπα Κάρολο και 92% για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Επιπλέον η αισθητική της σειράς ενέπνευσε τους επισκέπτες της eBay να αγοράσουν περισσότερα προϊόντα της δεκαετίας του ‘80 – με την κατηγορία να σημειώνει αύξηση 63%. Επίσης, οι τηλεθεατές του Στέμματος αγόρασαν παραπάνω βασιλικά προϊόντα (κατά 80%), προϊόντα σχετικά με τον βασιλικό γάμο (κατά 38%), στέμματα (κατά 58%) και προϊόντα σχετικά με το Λονδίνο (κατά 48%).

Τέλος, σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε στη ζήτηση για προϊόντα της σειράς «Η Τέλεια Ληστεία», με τους fans της να αυξάνουν τις αγορές τους κατά 1025%, έπειτα από την κυκλοφορία του τέταρτου κύκλου. Η ισπανική σειρά δράσης και μυστηρίου αφορά μία ομάδα ανθρώπων, που επιλέχθηκαν από έναν ιδιαίτερα ευφυή άνδρα, που αποκαλείται «Καθηγητής», ο οποίος τους καθοδηγεί και τους ωθεί να διαπράξουν μια σειρά καλά οργανωμένων ληστειών.

Η σειρά έχει αγαπηθεί πολύ, κυρίως λόγω της ανάπτυξης των χαρακτήρων, της ενδιαφέρουσας πλοκής και της υπέροχης μουσικής υπόκρουσης, εμπνέοντας τους καταναλωτές να παραγγείλουν προϊόντα σχετικά με το «Bella Ciao» – ένα γνωστό τραγούδι, το οποίο συνοδεύει πολλές σκηνές της σειράς. Υπολογίζεται πως οι αγορές για προϊόντα που σχετίζονται με το «Bella Ciao» αυξήθηκαν κατά 456% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Δεν ήταν βέβαια μόνο οι αγορές των ειδών που σχετίζονταν με ταινίες και σειρές του Netflix που γνώρισαν σημαντική άνοδο στην πλατφόρμα του eBay.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή το eBay για τις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές, Ilya Kretov, «με 250 εκατ. αναζητήσεις σε καθημερινή βάση στην Ελλάδα και παγκοσμίως, η eBay παραμένει στην κορυφή των καταναλωτικών τάσεων.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής μας, με τους καταναλωτές να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Στο πλαίσιο αυτό, οι καταναλωτικές τους συνήθειες διαμορφώθηκαν αντίστοιχα, με τις κατηγορίες των ειδών γραφείου και των προϊόντων υγιεινής και καθαριότητας να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς το 2020.

Γι’ αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως πλέον η τάση του κοινού τείνει περισσότερο προς τις σειρές παρά προς τις ταινίες, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα αναζήτησης των αγοραστών της πλατφόρμας μας στη διάρκεια του 2020 – μία τάση που θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, όσο αυξάνεται αντίστοιχα και το ποιοτικό περιεχόμενο.».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter