Το εικονικό ταξίδι του κ. Facebook στο Πουέρτο Ρίκο (Video)

Το εικονικό ταξίδι του κ. Facebook στο Πουέρτο Ρίκο (Video)

Το καρτούν του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ επισκέφθηκε χθες το πλημμυρισμένο Πουέρτο Ρίκο, που επλήγη από τυφώνα σε μία προσπάθεια να προωθήσει ένα νέο προϊόν του, την εικονική πραγματικότητα.

Η εκμετάλλευση της καταστροφής για εμπορικούς σκοπούς προκάλεσε τουλάχιστον προβληματισμό στους χρήστες.

Οι ψηφιακές εκδοχές του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και της επικεφαλής του Facebook για την εικονική πραγματικότητα, Ρέιτσελ Φράνκλιν «επισκέφθηκαν» μέσω τα υπηρεσίας «Social VR» διαφορετικές περιοχές του Πουέρτο Ρίκο. Οι φυσικές παρουσίες τους, όμως, βρίσκονταν στην ζεστασιά των γραφείων τους στο κεντρικό κτίριο του Facebook, στην Καλιφόρνια.

«Ένα από τα πράγματα που είναι πραγματικά μαγικό στην Εικονική Πραγματικότητα είναι ότι μπορείτε να έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε πραγματικά σε ένα μέρος», δήλωσε το χαμογελαστό καρτούν του Ζούκερμπεργκ, καθώς περπατούσε σε πραγματικές εικόνες καταστροφής.

«Η Ρέιτσελ και εγώ δεν είμαστε ούτε καν στο ίδιο κτίριο στον φυσικό κόσμο, αλλά αισθανόμαστε ότι είμαστε στο ίδιο μέρος και μπορούμε να έχουμε επαφή με τα μάτια», είπε ο ιδρυτής του Facebook πριν κολλήσουν τα χέρια στον αέρα με την Φράνκλιν ευχαριστημένοι για την νέα υπηρεσία την ώρα που βρίσκονταν στις σκοτεινές εικόνες της πλημμύρας.

«Μπορείτε να δείτε ότι πραγματικά αισθανόμαστε σαν να είμαστε εδώ», είπε η Φράνκλιν. «Αυτός ο δρόμος είναι πραγματικά πλημμυρισμένος», συνέχισε ο Ζούκερμπεργκ που θύμισε την βοήθεια που έδωσε το Facebook στην ανακούφιση των θυμάτων του τυφώνα, δηλαδή το 1,5 εκατ. δολάρια σε δωρεές και την συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να γνωρίζουν οι οργανώσεις ποιες περιοχές έχουν πληγεί περισσότερο. 

https://www.facebook.com/zuck/videos/10104094186863501/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter