Το ΕΚΠΑ στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου ενώ η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ

Το ΕΚΠΑ στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου ενώ η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ

Δεν είναι κάποιο κολλέγιο ή κάποιο δήθεν μη κρατικό ΑΕΙ σαν αυτά που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη που έχει φτάσει ελληνικό δημόσιο ΑΕΙ. Όταν την ίδια ώρα η υποχρηματοδότηση, η νεοφιλελεύθερη εμμονή της κυβέρνησης για το άρθρο 16 και η καταστολή βάλουν τους φοιτητές και τα ΑΕΙ, εκείνα διακρίνονται συνεχώς και κατακτούν νέες κορυφές.

Οι δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων τεσσάρων έγκυρων παγκόσμιων κατατάξεων Πανεπιστημίων, επιβεβαιώνουν τη διεθνή αναγνώριση του Ε.Κ.Π.Α. Είναι πρώτο, όχι μόνο μεταξύ των εγχώριων, αλλά και μεταξύ όλων των Πανεπιστημίων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πιο αναλυτικά το Καποδιστριακό είναι 16ο στην Ευρώπη στην κατάταξη «Top Universities by Top Google Scholar Citations» και 89ο παγκοσμίως από τα 5565 ιδρύματα που συμπεριλήφθηκαν στην κατάταξη. Πρώτο είναι και στις ετεροαναφορές με 4.285.020 συνολικά (το 28,5% του συνόλου των ετεροαναφορών των 24 ελληνικών πανεπιστημίων).

Στην κατάταξη «Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects» στο επιστημονικό πεδίο Clinical Medicine, η Ιατρική του ΕΚΠΑ ανέβηκε στις θέσεις 76-100 (το 2022 βρισκόταν στις θέσεις 100-150), ενώ η Οδοντιατρική του Ιδρύματος για τέταρτη φορά από το 2017 βρίσκεται στο top-100 των Πανεπιστημίων παγκοσμίως στο αντικείμενο «Dentistry & Oral Sciences». Η Οδοντιατρική σκαρφάλωσε από τις θέσεις 100-150 στην κατάταξη στις θέσεις 76-100.

Στην κατηγορία των επιμέρους επιστημονικών αντικειμένων το Ε.Κ.Π.Α. βρίσκεται στην 89η θέση στην Ανοσολογία, και στην 100η θέση παγκοσμίως στη «Φαρμακευτική – Τοξικολογία», σύμφωνα με την κατάταξη «NTU Ranking -Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter