Το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς για το Νίκο Ρωμανό εισηγείται ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς για το Νίκο Ρωμανό εισηγείται ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Να αναγνωριστεί στον Νίκο Ρωμανό το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο Αντεισαγγελέας Α.Π. Γρηγόρης Πεπόνης.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει τόσο ο Νίκος Ρωμανός όσο και άλλοι δύο νεαροί στους οποίους είχαν επιβληθεί μεγάλες ποινές με το σκεπτικό της… ατομικής τρομοκρατίας αν και είχαν αθωωθεί από την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση (ΣΠΦ).

Ο εισηγητής κος Πεπόνης όμως πρότεινε να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις αναίρεσης μόνο για τον Νίκο Ρωμανό και τον Αργύρη Ντάλιο και μόνο ως προς το σκέλος της μη χορήγησης ελαφρυντικών και συγκεκριμένα της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Αντεισαγγελέα του Α.Π. για τους δύο αιτούντες, το εφετείο απέρριψε τη χορήγηση της ελαφρυντικής περίστασης και δεν δέχθηκε ως επαρκή τα πραγματικά περιστατικά που τέθηκαν όπως πχ την ολοκλήρωση του Λυκείου και την εισαγωγή του Νίκου Ρωμανού στο Πανεπιστήμιο .

Είπε χαρακτηριστικά ο κος Πεπόνης: «Ξέρουμε πολλούς κρατούμενους που τελειώνουν το Λύκειο και μπαίνουν Πανεπιστήμιο; Πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια με θετικό προσανατολισμό»

Παράλληλα όμως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εισηγήθηκε να απορριφθούν οι αιτήσεις αναίρεσης ως προς άλλα ζητήματα όπως αυτό της παραδοξότητας της «ατομικής τρομοκρατίας», η οποία αναφέρεται στο σκεπτικό της επίμαχης εφετειακής απόφασης.

Κατά την κρίση του κ. Πεπόνη «είναι δυνατόν μεμονωμένα πρόσωπα να πράξουν τρομοκρατικές πράξεις. Σε διεθνές επίπεδο το έχουμε συναντήσει, με δεκάδες εκατοντάδες θύματα. Η δική μας νομοθετική πρόβλεψη το ρυθμίζει με αυτό τον τρόπο».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter