Το «Ελληνικό» διχάζει ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ

Το «Ελληνικό» διχάζει ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ

Το Ελληνικό εκτός από γεφύρι της Άρτας, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, συνεχίζει να προκαλεί διχογνωμίες και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας οι αποικιοκρατικού τύπου αλλαγές που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ σε μια έτσι κι αλλιώς ετεροβαρή για το δημόσιο σύμβαση σήκωσαν σκόνη και στην Κουμουνδούρου.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε στον πρωινό καφέ της Δευτέρας. Εκεί παρά τις ενστάσεις ορισμένων στελεχών ο Αλέξης Τσίπρας επέβαλε επί της ουσίας το «ναι» επί της αρχής και την καταψήφιση των επιμέρους άρθρων που θα έβλαπταν το δημόσιο συμφέρον. Αυτό και έγινε στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «ναι» επί της αρχής και καταψήφισε τα άρθρα 1 και 5.

Ωστόσο η η χθεσινή διαδικασία δεν πέρασε αναίμακτα για το κόμμα. Οι Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας δεν ψήφισαν λόγω διαφωνίας και οι Πάνος Σκουρλέτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος αν και ψήφισαν δεν υπερασπίστηκαν τη θέση του κόμματος ως Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι αφήνοντας τον Γιάννη Ραγκούση να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Μάλιστα ο Ν. Φίλης με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τον νόμο «επικίνδυνο βήμα προς τα πίσω». Τελικά το θέμα με δήλωση στο Kontra, χθες το βράδυ, του εκπροσώπου Τύπου Νάσου Ηλιόπουλου, θεωρείται λήξαν.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter