To ελλιπές πακέτο μέτρων του… 1%

To ελλιπές πακέτο μέτρων του… 1%
Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοινώθηκε η δεύτερη δέσμη έκτακτων μέτρων για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε με στόμφο τις νέες παρεμβάσεις της, οι οποίες φαίνονται πενιχρές σε σχέση με τα όσα έπραξαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες πλήττονται το ίδιο ή και περισσότερο από το πέρασμα του ιού.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε τη δεύτερη δέσμη των οικονομικών μέτρων,
συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ. Το κόστος επιμερίζεται σε 2 δισ. ευρώ από
τον προϋπολογισμό (1 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις και 1 δισ. ευρώ για
εργαζόμενους) και σε 1,8 δισ. ευρώ από το ειδικό ευρωπαϊκό ταμείο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να «περάσει» στην κοινή γνώμη την εντύπωση πως οι παρεμβάσεις της θα λειτουργήσουν ως βάλσαμο, ωστόσο η πραγματικότητα είναι «στυγνή», με τον παρακάτω πίνακα να απεικονίζει το πόσο «ρηχές» ήταν οι τομές μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση, ώστε να κρατηθεί «όρθια» η οικονομία.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε μέτρα τα οποία αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ της. Ποσοστό που απέχει αρκετά από τα αντίστοιχα της Βρετανίας (15%), της Ισπανίας (20%) και της Ιταλίας, που δέχεται το μεγαλύτερο «χτύπημα» από τον Covid-19 (20%).

«Η χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη αποφάσισε να κάνει τη μικρότερη παρέμβαση στην οικονομία. Μάλλον, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται», σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter