Το email που καίει τον ανιψιό του Μαξίμου

Το email που καίει τον ανιψιό του Μαξίμου

Η υπόθεση Energa – Φλώρου ξεκίνησε ως μια μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού δημοσίου και κατέληξε σε ένα πολιτικό, δικαστικό και αστυνομικό θρίλερ που μάλλον εξαιτίας των ισχυρών πρωταγωνιστών του δεν αντιμετωπίζεται από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με τη δέουσα σημασία. 

Αντιθέτως, οι συγκλονιστικές εξελίξεις στην καλύτερη περίπτωση θάβονται στα μονόστηλα των εφημερίδων και ουδόλως απασχολούν το διαδίκτυο. Κι όμως, όσοι βρίσκονται στο φόντο αυτού του σκοτεινού και πολυεπίπεδου σκανδάλου αποτελούν ταυτόχρονα την αφρόκρεμα της κοινωνίας. Γνωστοί δικηγόροι, ακόμη πιο γνωστοί πολιτικοί και επιχειρηματίες φαίνεται να εμπλέκονται σε όλα τα στάδια της σκανδαλώδους υπόθεσης, η οποία ξεκίνησε από τεράστια υπεξαίρεση χρημάτων του δημοσίου και κατέληξε σε μία απόπειρα ανθρωποκτονίας και δύο δολοφονίες.

Κεντρικό πρόσωπο φυσικά είναι ο επιχειρηματίας Αρης Φλώρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την κατάχρηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έπρεπε να αποδώσει στο δημόσιο αλλά τα διοχέτευσε μέσω offshore στο εξωτερικό. Στη συνέχεια καταδικάστηκε πρωτόδικα για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος είχε κινήσει τις νομικές διαδικασίες που οδήγησαν τον Φλώρο ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο δικηγόρος του Φλώρου Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε από ομάδα Αλβανών που φαίνεται να είχε συμμετοχή στην απόπειρα εναντίον του Αντωνόπουλου, ενώ ένας από τους δράστες δολοφονήθηκε στις φυλακές. Ενα πρωτοφανές ντόμινο εγκλήματος.

Η ανατριχιαστική ιστορία συμπληρώνεται συνεχώς από καταθέσεις για εκβιασμούς και απειλές μαζί με ονόματα ευυπόληπτων οι οποίοι στις δικογραφίες εμφανίζονται με άλλους ρόλους. Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Θέμης Σοφός, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναφέρονται στα δικόγραφα ως γνωρίζοντες πλευρές της υπόθεσης. 

Ως πρόσωπο με σημαντικό ρόλο στην πορεία του επιχειρηματία-πρωταγωνιστή Αρ. Φλώρου εμφανίζεται ο ανιψιός του σημερινού πρωθυπουργού και διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης. Πέρα από τις αποκαλύψεις που έχει κάνει το Documento για τις σχέσεις του Φλώρου με τον Δημητριάδη και την οικογένεια Μητσοτάκη, οι οποίες είναι αρκετά επιβαρυντικές και παραμένουν γκρίζες, υπάρχουν και νέα στοιχεία. Ο (και νομικός) Δημητριάδης έπαιζε ενεργό ρόλο στις εταιρείες του Φλώρου και κυρίως στη δημιουργία των offshore που χρησιμοποιήθηκαν για την υπεξαίρεση χρημάτων του δημοσίου. 

Εμφανίζεται μάλιστα να έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό προκειμένου να συναντήσει τον ειδικό στην ίδρυσή τους. Συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο πολλών εταιρειών της οικογένειας Φλώρου ακόμη και αφότου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της Energa, ενώ ήταν και συνέταιρος του Αρ. Φλώρου σε εταιρεία με φωτοβολταϊκά. 

Το σημαντικό που αποκαλύπτεται σήμερα προκύπτει από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που αποφυλάκισε τον Γ. Αντωνόπουλο πριν από τρεις μήνες. Το συμβούλιο με πρόεδρο τον Βασίλειο Κωστόπουλο και εισηγήτρια την Ιωάννα Κοσίνα υιοθετεί την εισήγηση της εισαγγελέα Εφετών Ειρήνης Τζίβα, η οποία επισημαίνει ότι ο Γρ. Δημητριάδης, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, άλλαξε την κατάθεσή του με αποτέλεσμα να ωφεληθεί ο Αρ. Φλώρος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter