Το εμπορικό έλλειμμα έχει εκτοξευθεί αλλά ο Άδωνης πανηγυρίζει για το έργο του

Το εμπορικό έλλειμμα έχει εκτοξευθεί αλλά ο Άδωνης πανηγυρίζει για το έργο του

Το μαύρο, άσπρο προσπαθεί να κάνει ο Άδωνης Γεωργιάδης που είτε έχει άγνοια της πραγματικότητας, είτε εθελοτυφλεί.

Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν εκτίναξη του εμπορικού ελλείματος τον Ιουλίου κάθε άλλο παρά θετικό μήνυμα μπορούν να στείλουν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων όμως δεν βλέπει να υπάρχει κανένα πρόβλημα δηλώνοντας παράλληλα «εξαιρετικά υπερήφανος» για τα όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Άδωνης Γεωργιάδης καυχιέται για τις υπέροχες σχέσεις που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με τους επιμελητές αδιαφορώντας για το γεγονός πως το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 2.996,5 εκατ. ευρώ έναντι 2.247,7 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο 2021, παρουσιάζοντας κατακόρυφη αύξηση 33,3%. Παράλληλα, το έλλειμμα Ιανουαρίου-Ιουλίου ανήλθε σε 20,7 εκατ. ευρώ, έναντι 12,5 εκατ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2021, παρουσιάζοντας τεράστια αύξηση 65,4%. Επί της ουσίας δηλαδή, τα 20 εκατομμύρια έσοδα που ανέμενε η ελληνική κυβέρνηση φέτος από τον τουρισμό έχουν ήδη δαπανηθεί κάτι που σημαίνει πως το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα είναι έντονα αρνητικό στα τέλη του χρόνου.

Παρόλα αυτά όμως ο υπουργός Ανάπτυξης, φροντίζει να προσπερνάει τα νούμερά αυτά επιδεικνύοντας πόσο τέλεια είναι όλα παρουσιάζοντας μια πραγματικότητα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του.

Η ανάρτησή του στο twitter

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που στο διάστημα της θητείας μου, ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δηλ και ως Υπουργός Εμπορίου, ανέπτυξα εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους θεσμικούς του εκπροσώπους. Προχθές στην ΔΕΘ έκανα μία βόλτα στο Περίπτερο των Επιμελητηρίων όπου συνάντησα!»

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter