Το εμπόριο όπλων, η FARC και η κοκαΐνη στα κοντέινερ με τις γαρίδες – Η πορεία του Έλληνα «Πάμπλο» που συνελήφθη στον Πειραιά

Το εμπόριο όπλων, η FARC και η κοκαΐνη στα κοντέινερ με τις γαρίδες – Η πορεία του Έλληνα «Πάμπλο» που συνελήφθη στον Πειραιά

Εμπλοκή σε υποθέσεις εμπορίας όπλων και ναρκωτικών, «θητεία» σε φυλακές των ΗΠΑ για απόπειρα πώλησης όπλων και πυρομαχικών στην κολομβιανή FARC, αποτελούν ορισμένα σημεία – σταθμούς στην πορεία του Ι.Β. Ο συγκεκριμένος φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να είναι ένας από τους συλληφθέντες στην υπόθεση των 210 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκαν μέσα σε κιβώτια με κατεψυγμένες γαρίδες στο λιμάνι του Πειραιά.

Διαβάστε σχετικά: Πειραιάς: Έκρυψαν 210 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με… γαρίδες

Ο Ι.Β είχε απασχολήσει τις αμερικανικές Αρχές από το 2011. Τότε είχε ξεκινήσει τις συναντήσεις με μυστικό πράκτορα της Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) ο οποίος του είχε συστηθεί ως διαμεσολαβητής της FARC. Ο Έλληνας έμπορος όπλων είχε προσφερθεί, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ομογενειακού Τύπου εκείνης της περιόδου, να προμηθεύσει τη FARC με τουφέκια, εκτοξευτές χειροβομβίδων, αλλά και πυρομαχικά, με αντάλλαγμα κοκαΐνη και φυσικά χρήματα.

Ο Ι.Β είχε «κλείσει» το deal με τον πράκτορα της Δίωξης που υποδυόταν τον διαμεσολαβητή της FARC για την προμήθεια τριών εκτοξευτών αλλά και πυρομαχικών τον Ιούλιο του 2012. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, είχε πληρώσει ως προκαταβολή 11.100 δολάρια για να σταλεί δια θαλάσσης φορτίο με κοκαΐνη από την Ισπανία, ενώ είχε προσφερθεί να προμηθεύσει τον δήθεν διαμεσολαβητή της FARC με 200 χειροβομβίδες, εάν εκείνος του εξασφάλιζε επιπλέον φορτία με ναρκωτικά.

Εν τέλει, ο τότε 54χρονος, γνωστός και ως «Πάμπλο» συνελήφθη στον Παναμά και εκδόθηκε για δίκη στη Νέα Υόρκη. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών τον Σεπτέμβριο του 2014.

Δέκα χρόνια αργότερα, το όνομα του Ι.Β επανήλθε στην επικαιρότητα, ως ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση με τα 210 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά.

* Με πληροφορίες από το greekreporter.com.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter