Το ΕΜΣΤ, μια ΑΜΚΕ κι άλλες ιστορίες αδιαφάνειας την Κυριακή με το Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Το ΕΜΣΤ, μια ΑΜΚΕ κι άλλες ιστορίες αδιαφάνειας την Κυριακή με το Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Η ΟΔΕΜΣΤ, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πλέον διαχειρίζεται και τα κονδύλια του υπουργείου για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και η Αφροδίτη Ερμίδη έχει το ρεπορτάζ.

Η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, οι δημοσιογράφοι Ανζελίκ Κουρούνη και Θωμάς Γιακόμπι και ο σκιτσογράφος John Antono όλοι τους άνθρωποι που αποτύπωσαν σε φωτογραφίες, ντοκιμαντέρ και σκίτσα τον αγώνα απέναντι στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής μέσα και έξω από το δικαστήριο μιλούν στην Ηλέκτρα Ζαργάνη με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η Ζακλίν Λέντζου, η οποία βραβεύτηκε πρόσφατα στις Νύχτες Πρεμιέρας, μιλάει για το σινεμά, την ακροδεξιά και το ΥΠΠΟΑ στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και τ. ευρωβουλευτής των Πρασίνων, γράφει στο Docville για το θαλάσσιο τείχος και την ανασκαφή στην πλατεία Ελευθερίας.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σοφία Αδαμίδου συναντήθηκε με την Έμυ Ντούρου και συζήτησαν για τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου με αφορμή την επανακυκλοφορία του βιβλίου «Σωτηρία Μπέλλου – Πότε ντόρτια, πότε εξάρες».

Η Πηνελόπη Θωμαΐδη και η Εύη Στάμου, επιμελήτριες της φωτογραφικής έκθεσης «Τα Βαλκάνια σήμερα. Το παρόν ενός πληγωμένου τοπίου» που γίνεται στο πλαίσιο του 3ου Συμποσίου Κινηματογράφου, μιλούν στον Παναγιώτη Φρούντζο.

Η ιστορικός Βασιλική Λάζου γράφει για το βιβλίο «Ναζισμός. Τα αίτια γέννησης και γιγάντωσής του» του Βασίλη Λιόση, το οποίο αποτελεί οδηγό για την κατανόηση του ναζισμού/φασισμού και τις απολήξεις του σήμερα.

Πριν από λίγες μέρες ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κένζο Τακάντα έφυγε από τη ζωή. Ο Λουκάς Καρνής καταγράφει τους μεγάλους σταθμούς της πορείας του. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter