Το «έπαιξαν» εκτιμητές και άρπαξαν αυθεντικό πίνακα του Πικάσο

Το «έπαιξαν» εκτιμητές και άρπαξαν αυθεντικό πίνακα του Πικάσο

Αυθεντικός πίνακας του Πάμπλο Πικάσο έκανε «φτερά» μέσα από τα χέρια 35χρονης επιχειρηματία. Η ανακοίνωση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Αυθεντικός πίνακας του Πάμπλο Πικάσο έκανε «φτερά» μέσα από τα χέρια 35χρονης επιχειρηματία, η οποία πήρε την απόφαση να βγάλει σε πλειστηριασμό το εν λόγω έργο τέχνης. Δύο άνδρες την προσέγγισαν υποδυόμενοι τους εκτιμητές έργων και την έπεισαν πως θα μπορούσαν να πουλήσουν τον πίνακα έναντι 300.000 ευρώ. 

Έπειτα από διαβουλεύσεις, η 35χρονη έδωσε τον πίνακα στους δύο άνδρες, οι οποίοι της είπαν ότι θα τον επιδείξουν σε επιφανείς υποψηφίους αγοραστές. Η 35χρονη παρέδωσε τον πίνακα του Πικάσο σε ραντεβού που είχε κλειστεί στο Κολωνάκι και έκτοτε, οι δύο εκτιμητές δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής. 

Το γεγονός αυτό οδήγησε την επιχειρηματία στον δρόμο της αστυνομίας, όπου κατήγγειλε το περιστατικό, καθώς έχασε και τον πίνακα και τα χρήματα που της είχαν υποσχεθεί. 

Η ανακοίνωση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου

Ο γνωστός ποινικολόγος, μέσω ανακοίνωσής του, αναφέρθηκε στο περιστατικό:

Πράγματι, εντολέας μας, ιδιοκτήτρια ενός πίνακα ζωγραφικής, διαστάσεων περίπου 40Χ30 εκατοστών, που φέρει την υπογραφή «Picasso», εμπιστεύτηκε σε δύο πρόσωπα που εμφανίζονται να έχουν γνωριμίες και επαφές στον χώρο της αγοράς έργων τέχνης, την εντολή να διερευνηθεί η αυθεντικότητα και η αξία του έργου και να αναζητηθούν αξιόπιστες και οικονομικά ενδιαφέρουσες προσφορές για την πώλησή του. Μάλιστα, στον ένα εξ αυτών είχε δις στο παρελθόν αναθέσει την αναζήτηση αγοραστή εκ μέρους της, οπότε και κατόπιν άκαρπων προσπαθειών του, ο πίνακας είχε επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια.

Δυστυχώς, αυτή τη φορά, οι δύο μεσάζοντες παρακρατούν τον πίνακα επί διάστημα πλέον των 7 μηνών, δίνοντας αόριστες πληροφορίες στην ιδιοκτήτριά του και κωλυσιεργώντας, ενώ μάλιστα την είχαν πληροφορήσει για σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον με τιμή προσφοράς 200.000 – 300.000€, υποσχόμενοι την άμεση είσπραξη προκαταβολής. Βέβαια, η εντολέας μας δεν έλαβε ούτε προκαταβολή, ούτε άλλη πληροφόρηση.

Οι δύο μεσάζοντες πλέον έχουν εξαφανιστεί μαζί με τον πίνακα. Οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές έχουν αναλάβει τον εντοπισμό των εμπλεκομένων, την απόδοση ευθυνών και βέβαια την ανεύρεση του πίνακα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter