Το επιτελείο Τραμπ ζητά να αποσυρθεί δημοσκόπηση που δείχνει τον Μπάιντεν να προηγείται

Το επιτελείο Τραμπ ζητά να αποσυρθεί δημοσκόπηση που δείχνει τον Μπάιντεν να προηγείται

Οι 14 μονάδες που χωρίζουν τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από τον αντίπαλό στις εκλογές του Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν έχουν προκαλέσει την οργή του προέδρου και του επιτελείου του. Το CNN εμμένει στη δημοσκόπηση.

Να αποσύρει τη δημοσκόπηση και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ζήτησε επίσημα η καμπάνια επανεκλογής του προέδρου Τραμπ από το αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο «τόλμησε» να δημοσιεύσει διαφορά 14 μονάδων μεταξύ του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων και του υποψήφιου.

«Πρόκειται για κόλπο και για ψευδή δημοσκόπηση για να αποθαρρυνθούν οι ψηφοφόροι, να πληγεί το μομέντουμ και ο ενθουσιασμός για τον πρόεδρο και να παρουσιαστεί μια λανθασμένη αντίληψη γενικότερα για την πραγματική υποστήριξη που έχει ο πρόεδρος σε όλη την Αμερική», αναφέρεται στην επιστολή που υπέγραψαν οι νομικοί σύμβουλοι της καμπάνιας Τραμπ.

Για πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας και γεμάτη ανακρίβειες επιστολή έκανε λόγο o αντιπρόεδρος του CNN, Νταβίντ Βιτζιλάντε, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «οι ισχυρισμοί και τα αιτήματα [που περιέχει] απορρίπτονται εξ ολοκλήρου.

«Εξ όσων γνωρίζω, είναι η πρώτη φορά στα 40 χρόνια ιστορίας του που το CNN απειλείται με νομικές ενέργειες επειδή δεν άρεσαν σε Αμερικανό πολιτικό ή εκστρατεία τα αποτελέσματα δημοσκόπησής του. Στο βαθμό που έχουμε λάβει νομικές απειλές από πολιτικούς στο παρελθόν , ήταν από χώρες όπως η Βενεζουέλα ή άλλα καθεστώτα στα οποία υπάρχει λίγος ή μηδαμινός σεβασμός στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης», γράφει ο Βιτζιλάντε.

Μια από τις ανακρίβειες που αναφέρονται στην επιστολή της καμπάνιας Τραμπ είναι ότι «πρόκειται για δημοσκόπηση 1.259 ενηλίκων –ούτε καν εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, πολλώ δε μάλλον πιθανών ψηφοφόρων». Σύμφωνα με τον Βιτζιλάντε, πράγματι 1.259 άτομα συμμετείχαν, αλλά η διαφορά των 14 μονάδων προέκυψε από ερώτηση που τέθηκε μόνο σε 1.125 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter