Το επιτελικό… κουστούμι έχει αρχίσει να ξηλώνεται

Το επιτελικό… κουστούμι έχει αρχίσει να ξηλώνεται

Άλλος ένας «μπλε φάκελος» του περίφημου επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Η… επιτελική αστυνομία αποδείχθηκε ότι το μόνο που ήξερε να κάνει καλά ήταν να δέρνει. Για όλα τα υπόλοιπα αποδείχθηκε ανίκανη. Για όλα. Θα μου πεις γιατί η αστυνομία ήταν καλύτερη τα προηγούμενα χρόνια; Όχι, αλλά τουλάχιστον δεν είχαμε τόσα πολλά φαινόμενα αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Τόσες πολλές καταγγελίες, τόσα πολλά βίντεο που να δείχνουν αστυνομικούς να δέρνουν και να σπάνε τζαμαρίες.

*** Ο Θεοδωρικάκος, μας είπαν, αποφάσισε να ξηλώσει τα πάντα στον μηχανισμό της αστυνομίας για να φτιάξει τη «νέα αστυνομία». Πρώτον ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έχει το πολιτικό βάρος να ξηλώσει τα πάντα στην αστυνομία, μόνο ο Κυριάκος το έχει κι αυτός είναι υπεύθυνος γι’ αυτή τη «μεταρρύθμιση». Δεύτερον, αυτό το ξήλωμα αποτελεί στην πραγματικότητα ομολογία αποτυχίας για όλο το προηγούμενο διάστημα που μας έλεγαν ότι η αστυνομία τα έχει κάνει όλα καλά, ότι καθάρισε τα Εξάρχεια και πλέον οι πολίτες αισθάνονται ασφάλεια όταν κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας. Τρομάρα τους.

*** Το ίδιο ακριβώς έγινε και μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, που αυτοαποθεώνονταν (από κοντά και τα Πετσωμένα ΜΜΕ) ότι δεν χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή, αλλά είχε καεί η μισή Ελλάδα. Το ίδιο ακριβώς έγινε και σε ό,τι αφορά στην πανδημία, που αυτοαποθεώνονταν πάλι (από κοντά και τα Πετσωμένα ΜΜΕ πάλι) ότι σκίσαμε σαν χώρα, αλλά ήμασταν τελευταίοι παντού. Και στην πρώτη περίπτωση και στη δεύτερη οι αρμόδιοι υπουργοί έφυγαν από τη θέση ευθύνης. Ο Χρυσοχοΐδης πήγε σπίτι του, ο Χαρδαλιάς πήγε υφυπουργός στο Εθνικής Άμυνας, ενώ ο Κικίλιας στο υπουργείου Τουρισμού. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου, εν μέσω πανδημίας, δεν μετακινήθηκε ο υπουργός από το Υγείας στο Τουρισμού. Μόνο στην Ελλάδα, πουθενά αλλού. Αυτά για να μην δουλευόμαστε μεταξύ μας.

*** Ο κ. Θεοδωρικάκος, λοιπόν, αφού ομολόγησε την ανεπαρκή εκπαίδευση των 4.500 κατ’ εξαίρεση προσληφθέντων ειδικών φρουρών, αφού παραδέχθηκε την ελλιπή στελέχωση των τμημάτων και του Κέντρου Επιχειρήσεων, επανέλαβε τα περί τοποθέτησης καμερών σε αστυνομικούς των ομάδων ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, χωρίς όμως να μας πει πώς ακριβώς θα τηρείται το εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο διασφάλισης προσωπικών δεδομένων και πως η ακεραιότητα των καταγραφών χωρίς να έχουν μπει τα βίντεο στη μονταζιέρα του Αρχηγείου. «Ψαλίδι, ψαλίδι».

*** Ένας αστυνομικός πυροβόλησε, λέει, από το μπαλκόνι του προς την είσοδο ενός παρακείμενου φαρμακείου (και όχι στον αέρα, όπως έδωσε διαρροή το Αρχηγείο της αστυνομίας, καθώς σφαίρες δέχθηκε και η πόρτα του καταστήματος, αλλά και ένα αυτοκίνητο), στον Άγιο Δημήτριο, όταν αντιλήφθηκε διαρρήκτες που προσπαθούσαν να μπουν. Πήγε μέσα, πήρε το όπλο του και μπαμ, μπουμ, όπως θα έκαναν και στο Φαρ Ουέστ. Ποιο τηλεφώνημα μωρέ, ώχου, άσε μας τώρα στην αστυνομία; Κι ο αστυνομικός με τις πιτζάμες τι θα κάνει; Δεν μπορεί να πυροβολεί από το μπαλκόνι του; Τι αστυνομία θέλουμε;

*** Πριν καλά καλά στεγνώσει στην άσφαλτο το αίμα του άτυχου διανομέα, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο επειδή κάποιος άλλος είχε όρεξη να τρέξει με το αυτοκίνητό του χωρίς καν να έχει δίπλωμα, ο Άρης Πορτοσάλτε θεώρησε καλή στιγμή να μιλήσει για την οδηγική συμπεριφορά των διανομέων.
Ενώ δύο παιδία 19 και 16 ετών έκλαιγαν τον πατέρα τους και μια γυναίκα τον σύζυγό της, ο κ. Πορτοσάλτε είπε «υπάρχει και μια συμπεριφορά των διανομέων. Θεός σ’ χωρέστον, αλλά κι αυτός οδηγεί μοτοσυκλέτα». Λες και ο 47χρονος διανομέας είχε κάποιο μερίδιο ευθύνης. Όταν, δε, η Μαρία Αναστασοπούλου, προσπάθησε να τον βάλει στη θέση του, λέγοντας του «δεν προκύπτει ότι έγινε κάτι λάθος από την άλλη πλευρά», αυτός, εκεί, το χαβά του, να λέει για την οδηγική συμπεριφορά των διανομέων και ότι υπάρχουν φορές που πέφτουν πάνω σου.
Δηλαδή, πραγματικά, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Κι άντε η ΕΣΗΕΑ τον διέγραψε, ΕΣΡ δεν υπάρχει;

*** «Όπου δεν πίπτει ΑΝΑΠΤΥΞΗ πίπτει ΞΥΛΟ. ΝΔ», έγραφε η μπλούζα της Μαρίας Αμπατζίδη του ΜέΡΑ25, η οποία πρόσφατα δέχθηκε αγκωνιά στο μάτι από μέλος διμοιρίας ΜΑΤ που δεν μάθαμε και ούτε θα μάθουμε το όνομά του.
Μπράβο στη Μαρία, αλλά ήμασταν κανονική χώρα, με κανονικούς βουλευτές, θα φορούσαν όλοι την ίδια μπλούζα και ποιος ξέρεις ίσως η φωνή τους ακουγόταν και εκτός συνόρων και ποιος ξέρει, ίσως στο υπουργείο ν’ άρχιζαν να φοβούνται από την αστυνομική αυθαιρεσία. Αλλά επειδή δεν είμαστε κανονική χώρα, ούτε έχουμε κανονικούς βουλευτές, τη φόρεσε μόνο η Μαρία. Το θύμα της αστυνομικής βίας δηλαδή.

*** Αυτό το παιδί που έκραξε την κοπέλα για τα κιλά της και την μπλούζα της ούτε το ξέρω, ούτε θέλω να το μάθω. Το μόνο που έχω να πω είναι να φοράτε ό,τι γουστάρετε και σας φτιάχνει το κέφι. Μακριά από ταμπού και στερεότυπα. Αυτό.

*** Για τα μισά κακά στη χώρα φταίει η Εκκλησία κι άνθρωποι σαν τον Μητροπολίτη Κοζάνης που προτείνει στις γυναίκες να κρατάνε το στόμα τους κλειστό και διάφορες άλλες μπαρούφες.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter