Το «επιτελικό» κράτος και τα παράδοξα

Το «επιτελικό» κράτος και τα παράδοξα

Οι «άριστοι» του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αρχίσει τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάζουν περίεργες συμπεριφορές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας είχαν βάλει ειδικά πρωτόκολλα καραντίνας για όσους πολίτες ερχόντουσαν από το εξωτερικό για την προστασία του υπόλοιπου πληθυσμού της χώρας.

Από την προηγούμενη εβδομάδα όμως που άνοιξαν οι πτήσεις από επιλεγμένες χώρες φαίνεται ότι μπροστά στην αγωνία των κυβερνητικών παραγόντων να γράψουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, που κατέρριπταν την πολιτική άρσης των περιορισμών, τα πρωτόκολλα ξεχάστηκαν.

Ξέχασαν λοιπόν οι ανευθυνουπεύθυνοι «άριστοι» ότι όσοι έρχονται από το εξωτερικό και μετά τα τεστ αν είναι αρνητικοί, θα πρέπει να οδηγούνται στα λεγόμενα « ξενοδοχεία καραντίνας» για επτά ημέρες και αν ήταν θετικοί για 14 ημέρες. Και δεν μερίμνησαν να νοικιάσουν ξενοδοχεία για αυτό τον σκοπό. Και να πει κανείς ότι δεν εύρισκαν. Το 60% των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας είναι κλειστό.

Αποτέλεσμα; Πολλοί ταξιδιώτες, χωρίς να ξέρουν το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υπεβλήθηκαν, έφευγαν και πήγαιναν σπίτι τους καθώς οι αρμόδιοι δεν είχαν δωμάτια να τους φιλοξενήσουν.

Τα ερωτήματα πολλά για τους «άριστους». Δεν σκέφτηκαν να κλείσουν ξενοδοχεία για τον σκοπό αυτόν; Δεν θέλησαν να παίξουν κορώνα γράμματα την μεγάλη αύξηση σε κρούσματα που θα απεδείκνυε ότι ήταν λάθος η γρήγορη άρση των περιορισμών; Δέχτηκαν πιέσεις να μην νοικιάσουν μονάδες ξενοδοχειακές, για να μην δυσφημιστούν στην περίπτωση που επιβεβαιωνόταν κάποιο κρούσμα;

Όποια και από τις παραπάνω περιπτώσεις και αν ισχύει η συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών που πήραν την απόφαση ήταν εγκληματική.

Μέσα στον πανικό τους από τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζουν παίζουν την υγεία των πολιτών στα ζάρια.

Από την περασμένη Δευτέρα έχουν ανοίξει τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από το τέλος του μήνα όλα τα αεροδρόμια της χώρας για διεθνείς πτήσεις.

Θα έχουν καταφέρει οι ανεκδιήγητοι «άριστοι» να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τα οποία τόσο επαίρονται ή θα αφήσουν τους έλληνες πολίτες στην τύχη τους μπροστά στον τρόπο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας ως αποτέλεσμα της πολιτικής τους;

Τα μέχρι τώρα δείγματα δυστυχώς δείχνουν ότι αυτό που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter