Το «επιτελικό» κράτος Μητσοτάκη κρατάει εγκλωβισμένους στα σύνορα Σέρβους τουρίστες

Το «επιτελικό» κράτος Μητσοτάκη κρατάει εγκλωβισμένους στα σύνορα Σέρβους τουρίστες

Αλαλούμ επικρατεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα όπως αναφέρουν σερβικές ιστοσελίδες αλλά και αναρτήσεις στα social media

Για ακόμη μια φορά οι «άριστοι» επιτελικοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα έκαναν θάλασσα με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για τη σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω κορονοϊού. 

Ο Σέρβος μάλιστα υπουργός Εξωτερικών δηλώνει πως υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται, στον Προμαχώνα παραμένουν παγιδευμένοι εκατοντάδες Σέρβοι τουρίστες με μικρά παιδιά που έχουν κλείσει διακοπές στην Ελλάδα αφού είχαν και τη διαβεβαίωση των ελληνικών αρχών πως θα επιτραπεί η είσοδος.

Οι περισσότεροι εξ αυτών επιχείρησαν να μπουν στη χώρα μας από τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία τα οποία, σύμφωνα με τα βορειομακεδονικά ΜΜΕ παραμένουν κλειστά από τις ελληνικές αρχές για ορισμένους πολίτες τρίτων χωρών έως τις 30 Ιουνίου.

Στη συνέχεια οι ταξιδιώτες αυτοί επιχείρησαν να μπουν από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα καθώς έχουν ήδη κάνει κρατήσεις σε ελληνικά ξενοδοχεία και όπως αναφέρουν είχαν τη διαβεβαίωση των ελληνικών αρχών πως θα επιτραπεί η είσοδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει την πρόταση της Ε.Ε. και να απαγορεύσει την είσοδο πολιτών εκτός της συνθήκης του Σένγκεν, προκαλώντας κομφούζιο με εκατοντάδες παγιδευμένους τουρίστες.

Συγκεκριμένα η σερβική ιστοσελίδα blic.rs σε άρθρο της κάνει αναφορά για οικογένειες με μικρά παιδιά

«Σήμερα, πολλοί τουρίστες από τη Σερβία πήγαν στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο από τα κοινωνικά δίκτυα, οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν να περάσουν στην Ελλάδα»

Όπως αναφέρει, ένας εξ αυτών, ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς από το Βελιγράδι, ζήτησε βοήθεια λέγοντας πως έχουν διανύσει πολύ δρόμο και έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα και επί του παρόντος έχουν κολλήσει στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας χωρίς προοπτική συνέχισης του ταξιδιού.

Το κυβερνητικό αλαλούμ

Οι επιτελικοί του Χάρη Θεοχάρη αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να ακολουθήσουν τη λογική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το άνοιγμα των συνόρων σε πολίτες χωρών εκτός Σένγκεν.

Έτσι σε ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες, αναφέρεται πως παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου η απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν.

«Παρατείνεται εκ νέου, από τη λήξη της, η ισχύς της με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.19030/17.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών »Επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν προς περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού COVID-19» (Β’ 916), όπως είχε παραταθεί με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.25134/14.4.2020 (Β’ 1419) όμοια απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών και με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.29837/13.5.2020 (Β’ 1839) όμοια απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, έως και τις 30.6.2020», αναφέρεται στο ΦΕΚ που εκδόθηκε.

Εντονες αντιδράσεις στη Βόρειο Ελλάδα

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ξενοδόχους της Βόρειας Ελλάδας η απαγόρευση εισόδου πολιτών τρίτων χωρών και ειδικά από τη Σερβία στην Ελλάδα. και αυτό γιατί οι Σέρβοι αιμοδοτούν τουριστικά σε μεγάλο βαθμό τα θέρετρα της Πιερίας και της Χαλκιδικής και αφήνουν με την απουσία τους ένα σημαντικό κενό καθιστώντας τον Ιούνιο ακόμη έναν νεκρό μήνα.

Σ. Φάμελλος: Επιτελικό μπάχαλο και στον τουρισμό!

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα των επαγγελματιών λόγω κορωνοϊού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας, και ειδικότερα στον Στρυμωνικό Κόλπο, αλλά και στην Πιερία και τη Χαλκιδική. Στο Σταυρό, στην Ασπροβάλτα και στα Βρασνά οι επαγγελματίες -ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστίαση, αναψυχή- “τραβάνε κυριολεκτικά τα μαλλιά τους” με το μπάχαλο που δημιουργεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ λοιπόν είχε ανακοινωθεί επισήμως ότι στις 15/06 θα «ανοίξει» ο τουρισμός για επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες και ειδικότερα από τη Σερβία, την Κυριακή το βράδυ, στις 14/6, η κυβέρνηση εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που απαγορεύει την είσοδο για άλλες δεκαπέντε ημέρες!

Και ενώ χιλιάδες Σέρβοι τουρίστες που είχαν κλείσει τη διαμονή τους ήταν ήδη στο δρόμο και στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και ενώ οι επαγγελματίες στο Σταυρό, στην Ασπροβάλτα και τα Βρασνά είχαν προσλάβει προσωπικό και περίμεναν επιτέλους να δουλέψουν, η κυβέρνηση έβαλε «μπλόκο» στα σχέδια των τουριστών και των επαγγελματιών.

Ακόμα και αν σήμερα διορθωθεί το λάθος, όπως ακούγεται, το πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής είναι ανεπανόρθωτο. Οι Σέρβοι τουρίστες που συνάντησαν το «μπλόκο» στα σύνορα και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν στη χώρα από Βόρεια Μακεδονία ή από τη Βουλγαρία, συνέχισαν το ταξίδι τους προς άλλους προορισμούς γιατί η καλοκαιρινή τους άδεια δεν μπορεί να περιμένει τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης. Δυστυχώς, η χώρα μας εκτέθηκε και διπλωματικά στα Βαλκάνια.

Άλλο ένα «επιτελικό μπάχαλο» που αποσιωπήθηκε για να μη σβηστεί η λάμψη της φιέστας του κυρίου Μητσοτάκη στη Σαντορίνη με τις ειδυλλιακές φωτογραφίες στην καλντέρα. Όσο και να «τρέχει», σήμερα, η κυβέρνηση να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όπως έκανε και με τις αεροπορικές μεταφορές, το μάρμαρο το πληρώνουν ήδη οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βόλβης και σε άλλες περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.​

Διαβάστε επίσης

«Χάος» στα Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα με εγκλωβισμένους Σέρβους τουρίστες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter