Το ΕΣΚΑΝ απέρριψε αίτημα του ΠΑΟΚ για έλεγχο ντόπινγκ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Το ΕΣΚΑΝ απέρριψε αίτημα του ΠΑΟΚ για έλεγχο ντόπινγκ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Αρνητικά απάντησε το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ στο αίτημα του ΠΑΟΚ για έλεγχο ντόπινγκ στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. 

Ο Δικέφαλος ζήτησε να γίνει έλεγχος σε 5 ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, αναλαμβάνοντας να καλύψει τα σχετικά έξοδα. Ο πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ Παναγιώτης Σκανδαλάκης στην απάντηση του προς τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση σημειώνει ότι το Εθνικό Συμβούλιο «δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη…».

Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου του ΕΣΚΑΝ προς τον Μ. Γκαγκάτση: «Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε, Σε απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 2098/13-11-2019 επιστολής σας με την οποία αιτείστε τη διεξαγωγή ελέγχου ντόπινγκ σε αγώνα στον οποίο συμμετέχει η επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ και, ειδικότερα, σε 5 ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, με χρέωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το σύνολο των ελέγχων, σας ενημερώνουμε ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το ΕΣΚΑΝ.

Το ΕΣΚΑΝ, ως αρμόδιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ για τη διενέργεια ελέγχων σε εθνικό επίπεδο, με βάση την εθνική νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς, σχεδιάζει την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός αποτελεσματικού και αναλογικού προγράμματος κατανομής ελέγχων, που θέτει προτεραιότητες, αναλογικά, μεταξύ αγωνισμάτων, κατηγοριών αθλητών, είδους ελέγχων, είδους δειγμάτων προς συλλογή, είδους ανάλυσης δειγμάτων, πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου για τον ‘Έλεγχο και τις ‘Έρευνες (International Standard for Testing and Investigations) του WADA.

Υπό το πρίσμα αυτό, το ΕΣΚΑΝ δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA, που επιθυμεί την ανεξαρτησία επιλογών των Εθνικών Οργανισμών Αντι-Ντόπινγκ ενώ επιπροσθέτως, εισάγει ένα στοιχείο προαναγγελίας ελέγχων το οποίο δεν είναι επιθυμητό.

Αντιθέτως, το ΕΣΚΑΝ προτίθεται να συνεργαστεί με την Superleague προκειμένου να παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων ο οποίος πιστεύουμε ότι θα απαντά στις ενδεχόμενες ανησυχίες του συνόλου των εμπλεκομένων.

Σε κάθε περίπτωση το ΕΣΚΑΝ είναι εντεταλμένο και πρόθυμο να ακούσει απόψεις και πληροφορίες από το σύνολο του αθλητικού οικοδομήματος προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τις αξιοποιήσει καταλλήλως».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter