Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα μάτια σας

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα μάτια σας

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά αλλά και μετά τη νίκη τους στις εκλογές του Ιουλίου είχαν βάλει στόχο να εξαφανίσουν το εθνικό σύστημα υγείας και να παραδώσουν όλο τον κλάδο στους ιδιώτες.

Όταν με την εισβολή του κορονοϊού στη χώρα μας και την άρνηση των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών να περιθάλψουν τα κρούσματα που καθημερινά αυξάνουν, στράφηκαν έντρομοι στο εθνικό σύστημα.

Στο δημόσιο σύστημα το οποίο το είχαν τελείως απαξιώσει, με τις μη προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με την καθυστέρηση στις προμήθειες των αναγκαίων υλικών.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν ρίξει όλο το βάρος των ανακοινώσεών τους στην ατομική ευθύνη η οποία βεβαίως υπάρχει και πρέπει οι πολίτες να το συνειδητοποιήσουν.

Αλλά η βασική ευθύνη είναι της Πολιτείας η οποία πρέπει με συγκεκριμένες πράξεις να θωρακίσει σήμερα κιόλας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκεί που χτυπά η καρδιά και η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Οι πολίτες συμμορφώνονται από σήμερα το πρωί στους περιορισμούς που επέβαλε η Πολιτεία κατά προτροπή της επιστημονικής κοινότητας στην προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η διάδοση του κορονοϊού.

Το κράτος όμως χωρίς καθυστέρηση να θωρακίσει από όλες τις πλυρές το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς μόνο πάνω του στηρίζεται η επιβίωση όλων μας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ας ακούσει τους ομοϊδεάτες της στη Γαλλία και τη Γερμανία και ας ακολουθήσει τα βήματά τους στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Τώρα χρειάζονται συγκεκριμένες πράξεις και όχι υπεκφυγές και θεωρητικές εξαγγελίες στην προσπάθειά της να αποφύγει την ενίσχυσή του και να δώσει τα χρήματα στους ιδιώτες.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, ας το καταλάβουν επιτέλους.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter