To Eurogroup αποδεσμεύει σήμερα το 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την Ελλάδα

To Eurogroup αποδεσμεύει σήμερα το 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την Ελλάδα

Η αποδέσμευση της δόσης του περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος είναι το πρώτο θέμα συζήτησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Τα εν λόγω κεφάλαια, υπενθυμίζεται ότι δεν αποτελούν νέο δάνειο αλλά την επιστροφή των κερδών που διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP) καθώς και την αναστολή της προσαύξησης του επιτοκίου της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

Οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έλαβαν θετική εισήγηση από τους επιτελείς τους (EuroWorking Group), που συνεδρίασαν την Τετάρτη προκειμένου να αξιολογήσουν την έκθεση των θεσμών για την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων. Η επικαιροποιημένη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει προβεί στις “απαραίτητες” ενέργειες για την εκπλήρωση όλων των δεσμεύσεων που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης.

Εάν το σημερινό Eurogroup επικυρώσει τη θετική εισήγηση των θεσμών και του EWG θα ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης της εκταμίευσης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών σε ορισμένα κοινοβούλια, όπως το γερμανικό.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκινά στις 9 ώρα Ελλάδας και πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter