Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δέσμευσε οριστικά την περιουσία της άλλοτε πανίσχυρης οικογένειας Μουμπάρακ

Η υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος από την άλλοτε πανίσχυρη οικογένεια Μουμπάρακ, πρώην προέδρου της Αιγύπτου, οδήγησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την αρχική απόφαση για δέσμευση είχε λάβει το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάρτιο του 2011 στο πλαίσιο της πολιτικής στήριξης της ειρηνικής μετάβασης προς τον σχηματισμό μιας μη στρατιωτικής και δημοκρατικής κυβέρνησης στην Αίγυπτο βασιζόμενης στο κράτος δικαίου.

Η απόφαση αφορά, μεταξύ άλλων, τη σύζυγο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ τους γιους τους και τις συζύγους τους, με το αιτιολογικό ότι κατά των προσώπων αυτών κινήθηκε δικαστική διαδικασία από τις αιγυπτιακές αρχές για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.

Η προσφυγή της οικογένειας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ακύρωση της απόφασης δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων, τελικά απερρίφθη και επικυρώθηκαν οι αποφάσεις του Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.