Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα καταγγέλλει τις τουρκικές πρακτικές στην ανατολική Μεσόγειο

Τη στήριξή του στην Ελλάδα και την Κύπρο εκφράζει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα καταγγέλλοντας τις πρακτικές της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανακοίνωσή του το PES: «καταγγέλλει τις απόπειρες της Τουρκίας να ξεκινήσει έρευνες φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες καλούν την Άγκυρα να σεβαστεί και να αναγνωρίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να διερευνήσει και να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους όπως ορίζει το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως ο πρόεδρος του κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ δήλωσε:

«Οι ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βάζουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή. Το PES υπενθυμίζει την υποχρέωση της Τουρκίας να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να υποστηρίξει τις σχέσεις καλής γειτονίας με τα όμορα κράτη.

Το PES είναι αλληλέγγυο και επαναλαμβάνει την υποστήριξή του στην Κύπρο. Καταγγέλλουμε την απόφαση της Τουρκίας να αγνοήσει την εδαφική ακεραιτότητα της Κύπρου με την έναρξη έρευνας στην Κυπριακή ΑΟΖ».

Τετ-α-τετ Τσίπρα - Μογκερίνι

Σήμερα, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πήρε μέρος στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) ενώ είχε τετ-α-τετ με τη Φεντερίκα Μογκερίνι.

Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Andrea Bonetti

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter το εξής μήνυμα: 

Πηγή: PES

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.