Το «ευχαριστώ» των φίλων της Ηριάννας (Video)

Το «ευχαριστώ» των φίλων της Ηριάννας (Video)

Αθώοι κρίθηκαν χθες, Πέμπτη, ομόφωνα μετά από ένα χρόνο ταλαιπωρίας και κατάφωρης αδικίας σε βάρος τους, η Ηριάννα και ο Περικλής.

Η απόφαση ανακοινώθηκε εν μέσω πανηγυρισμών και μεγάλη συγκίνησης από το ακροατήριο. 

Το δικαστήριο με την απόφασή του δικαίωσε τους δύο νεαρούς πρώην πλέον κατηγορούμενους που όμως παρέμειναν έγκλειστοι περισσότερο από ένα χρόνο καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο όχι μόνο τους φόρτωσε στην πλάτη 13 χρόνια κάθειρξη αλλά δεν ανέστειλε και την ποινή τους.

Οι φίλοι της Ηριάννας, έστειλαν το δικό τους ευχαριστώ μέσω ενός κειμένου που ανάρτησαν στο Facebook συνοδευόμενο από ένα βίντεο με το τραγούδι «Πεχλιβάνης» του Θανάση Παπακωνσταντίνου, απόσπασμα από τη συναυλία αλληλεγγύης για τους δύο νεαρούς. 

Η ανακοίνωση:

«Μας πήρε 13 μήνες αλλά για πρώτη φορά από τότε που φτιάξαμε τη σελίδα, θα γράψουμε κάτι ευχάριστο!

Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν τη χαρά μας και τα όσα ζήσαμε.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε δημόσια και μέσα από την καρδιά μας όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην Ηριάννα σε αυτό τον αγώνα.

Επίσης αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συνηγόρους υπεράσπισης Ελένη Κοκκονούζη και Νίκο Βιτώρο (για την Ηριάννα) και Μαρίνα Δαλιάνη και Νίκο Δαμασκόπουλο (για τον Περικλή).

Κρατάμε τα σημαντικά από αυτή τη δίκη. Πέραν του προφανούς που είναι η αθώωση αυτών των 2 νέων παιδιών, η δίκη αυτή αφήνει μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για ζητήματα ατομικών ελευθεριών αλλά και ορθής δικαστηριακής πρακτικής. Το δικαστήριο είπε με τον πλέον εμφατικό και ξεκάθαρο τρόπο ότι ΔΕΝ ποινικοποιούνται οι κοινωνικές σχέσεις, οτι το DNA ΔΕΝ είναι ένα μαγικό φίλτρο που καταδικάζει όποιον τύχει και ΔΕΝ είναι αποδεκτό να μπαίνει κόσμος φυλακή χωρίς αποδείξεις.

Αυτά από μας για τώρα. Καλό βράδυ και πάλι, μέσα από την καρδιά μας σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ».

Την ανάρτηση συνοδεύει το παρακάτω βίντεο:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter