To Facebook γίνεται (πιο) έξυπνο για να αποτρέπει αυτοκτονίες

To Facebook γίνεται (πιο) έξυπνο για να αποτρέπει αυτοκτονίες

Την τεχνητή νοημοσύνη σκέφτεται να επιστρατεύσει το Facebook για να αποτρέψει τις αυξανόμενες αυτοκτονίες μεταξύ των χρηστών του.

Όπως ανακοίνωσε, σχεδιάζει να ενσωματώσει τα υπάρχοντα εργαλεία αποτροπής και πρόληψης αυτοκτονιών του στο Facebook Live και το Messenger. Παράλληλα, τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό χρηστών που έχουν τάσεις αυτοκτονίας, όπως ανέφερε η εταιρεία σε blogpost την Τετάρτη.

«Τα εργαλεία αποτροπής αυτοκτονίας για τα posts στο Facebook θα ενσωματωθούν στο Facebook Live. Οι άνθρωποι που βλέπουν ένα ζωντανό βίντεο θα έχουν την επιλογή να απευθυνθούν απευθείας στο άτομο και να αναφέρουν το βίντεο σε εμάς. Επίσης θα παρέχονται πόροι στο άτομο που αναφέρει το ζωντανό βίντεο για να βοηθηθεί στο να συνδράμει τον φίλο του. Το άτομο που κάνει share ένα ζωντανό βίντεο θα βλέπει ένα σετ πόρων στην οθόνη του και θα μπορεί να επιλέξει να έρθει σε επαφή με έναν φίλο, να μιλήσει σε μια γραμμή βοήθειας ή να δει συμβουλές. Αν εσείς ή κάποιος άλλος που ξέρετε περνά κρίση, είναι σημαντικό να καλέσετε τις τοπικές υπηρεσίες άμεσα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Help Center μας για πληροφορίες» αναφέρεται.

Όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη, σημειώνεται πως, βάσει feedback από ειδικούς, δοκιμάζεται μια διαδικασία αναφοράς που χρησιμοποιεί αναγνώριση μοτίβων σε δημοσιεύσεις που είχαν αναφερθεί για τάσεις αυτοκτονίας. «Αυτή η προσέγγιση τεχνητής νοημοσύνης θα κάνει πιο εμφανή την επιλογή αναφοράς ενός post για “αυτοκτονία ή αυτοτραυματισμό” για πιθανώς ανησυχητικά posts. Επίσης δοκιμάζουμε αναγνώριση μοτίβων για τον εντοπισμό posts που είναι πιθανό να περιλαμβάνουν σκέψεις αυτοκτονίας» αναφέρεται επίσης στο blogpost.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter