Το facebook κατέβασε ειδήσεις του Documento για τον κορονοϊό – Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες

Άγνωστος είναι ο αριθμός των χρηστών του Facebook που είδαν αναρτήσεις τους για τον κορονοϊό να έχουν «κατεβεί» βιαίως από την πλατφόρμα, λαμβάνοντας μάλιστα μήνυμα ότι η ανάρτησή τους «παραβαίνει τους όρους της κοινότητάς μας», παρά το γεγονός ότι μπορεί να προέρχονταν από έγκυρα Mέσα Eνημέρωσης από όλον τον κόσμο.

Το φαινόμενο παρουσιάστηκε σε χρήστες της πλατφόρμας σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα οι καταγγελίες για παράτυπη απόσυρση των αναρτήσεων να φτάσουν στα υψηλά κλιμάκια του Facebook που αναγκάστηκαν να απολογηθούν λέγοντας ότι επρόκειτο για bug στον αλγόριθμο.

«Θύμα» του αλγορίθμου του facebook έπεσαν μάλιστα και το Documento και το Κουτί της Πανδώρας, αφού δεκάδες αναρτήσεις αναγνωστών των δύο ιστοσελίδων που αναφέρονταν στο newsletter για τον κορονοϊό που στέλνει κάθε πρωί το Documento «κατέβηκαν» από τα προφίλ τους.

Σύμφωνα με το Reuters πάντως, το θέμα προέκυψε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Facebook ότι για λόγους δημόσιας υγείας «στέλνει σπίτι» όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους που παρακολουθούσαν το περιεχόμενο του διαδικτυακού γίγαντα.

Αξίζει να τονιστεί προς τους χρήστες του Facebook που έχουν πέσει θύματα τέτοιων παρεμβάσεων στις ειδήσεις που αναρτούν από το Documento, το Κουτί της Πανδώρας και από οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα, ότι θα πρέπει να υποβάλλουν ένσταση προς το Facebook.

Αυτό θα οδηγήσει την πλατφόρμα στο να επανεξετάσει το «κατέβασμα» της ανάρτησης.

Για να υποβάλλει κανείς ένσταση το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να πατήσει το «εμφάνιση επιλογών» στο πεδίο «τι μπορείτε να κάνετε» στην καρτέλα ενημέρωσης της απόσυρσης της ανάρτησης και να ακολουθήσει τις σχετικές οδηγίες.

Η διανομή της εφημερίδας όπως μας ενημέρωσε το Πρακτορείο Άργος είναι προβληματική αφού κλείνουν λόγω της πανδημίας σημεία πώλησης. Ωστόσο είναι αναγκαίο οι πολίτες να ενημερώνονται χωρίς να διακινδυνεύουν και χωρίς να φοβούνται.

Γι' αυτό το κρίσιμο διάστημα, η εφημερίδα για να φτάσει παντού, εκτός από τη κλασσική μορφή εντύπου, θα διανέμεται δωρεάν μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://epaper.documentonews.gr/.

Mε ένα μόνο κλικ, μπορεί οποιοσδήποτε, από οποιοδήποτε σημείο, να κατεβάσει το Documento, είτε στην κλασσική μορφή PDF όπως τυπώνεται στο τυπογραφείο, είτε σε φιλικό περιβάλλον που προσομοιάζει σε site. Μαζί με το Documento μπορεί να κατεβάσει και το HOT DOC ή το HOT DOC History.

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter της ομάδας του Documento για να γνωρίζετε όλα όσα χρειάζεται σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για την πανδημία στην Ελλάδα και του κόσμου

Στηρίξτε το Documento και γραφτείτε δωρεάν συνδρομητές διαβάζοντας την εφημερίδα μένοντας στο σπίτι σας

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.