To facebook λογόκρινε εξώφυλλο δίσκου των Led Zeppelin και μετά το μετάνιωσε

To facebook λογόκρινε εξώφυλλο δίσκου των Led Zeppelin και μετά το μετάνιωσε

Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου Ultimate Classic Rock (UCR) δεν πίστευαν στα μάτια τους. Η διεύθυνση του facebook «εξαφάνισε» το κλασικό εξώφυλλο του δίσκου Houses of the holy (1973) του βρετανικού συγκροτήματος Led Zeppelin διότι εκρίθη άσεμνο και…παιδοφιλικό !

«Υπάρχουν κανόνες σχετικά με την απεικόνιση γυμνών σωμάτων και το πόσο ερεθιστικές μπορεί να είναι κάποιες φωτογραφίες ή βίντεο. Η συγκεκριμένη εικόνα προβάλλει γυμνά παιδιά και αυτό επεσήμαναν σε εμάς ορισμένοι χρήστες» απεφάνθησαν οι «αρμόδιοι».

Το εξώφυλλο είναι έργο του 72χρονου σήμερα Ομπρεϊ «Πο» Πάουελ, ζωντανού θρύλου της γραφιστικής, συνιδρυτή της περίφημης βρετανικής κολεκτίβας γραφιστών Hipgnosis, υπεύθυνης για εξώφυλλα δίσκων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών πρώτης γραμμής όπως οι Pink Floyd, Led Zeppelin, Yes, Genesis, 10cc, Scorpions, Paul McCartney, Peter Gabriel, Emerson Lake & Palmer και άλλοι.

Εικονίζει σε πολλαπλά αντίτυπα δύο αδέλφια, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, να σκαρφαλώνουν γυμνά σε έναν πέτρινο ερειπιώνα που θυμίζει απομεινάρια κάστρου.

Μετά το πρώτο σοκ, την δημοσιοποίηση του κρούσματος λογοκρισίας και τον σάλο που ακολούθησε, οι υπεύθυνοι του facebook έκαναν στροφή 180 μοιρών και επέτρεψαν την ανάρτηση του εξωφύλλου.

«Δεν επιτρέπουμε εικόνες γυμνών παιδιών στην κοινότητά μας. Αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι η συγκεκριμένη είναι μία πολιτισμικά σημαντική εικόνα, γιαυτό και αποκαταστήσαμε τις αναρτήσεις που είχαμε μπλοκάρει» εξήγησαν σε ηλεκτρονική τους επιστολή προς τον ιστότοπο και τους χρήστες του Ultimate Classic Rock.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter