Το Facebook μπλοκάρει τον Έκτορα Κουφοντίνα για… ποίημα του Ρίτσου – Διαβάστε τι έγραψε

Το Facebook μπλοκάρει τον Έκτορα Κουφοντίνα για… ποίημα του Ρίτσου – Διαβάστε τι έγραψε

Αφού το Facebook κατέβασε αναρτήσεις δημοσιογράφων για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, η δημοφιλής πλατφόρμα σπεύδει να διαγράψει ακόμα και τις αναρτήσεις του Έκτορα Κουφοντίνα, μία από αυτές που «λογοκρίθηκαν» ήταν ένα ποίημα του σπουδαίου Έλληνα ποιητή, Γιάννη Ρίτσου.

Συγκεκριμένα, χωρίς κανένα λόγο, το Facebook μπλόκαρε τον λογαριασμό του Έκτορα Κουφοντίνα, γιου του Δημήτρη,  επειδή ανήρτησε ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου(!) Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μετά τις απανωτές διαγραφές αναρτήσεων, τον μπλόκαρε επειδή για το εξής post:

Δείτε επίσης: Επίσημη απάντηση για «κατέβασμα» αναρτήσεων για Κουφοντίνα: «Τρομοκράτες και οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook»!

“Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν ζητάει να διαλέξει φυλακή. Ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος (της ίδιας της ΝΔ μάλιστα), που ο νόμος αυτός ορίζει ότι πρέπει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό.

Δείτε επίσης: Το Facebook μπλοκάρει λογαριασμούς δημοσιογράφων που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για τον Κουφοντίνα

Για να μην μείνει όμως αναπάντητο ούτε αυτό το τελευταίο «επιχείρημα», που προβάλλεται πολύ, εγώ θέλω να ρωτήσω ανοιχτά και δημόσια το εξής:

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν ζητάει να διαλέξει φυλακή. Ζητάει τη φυλακή που όρισε ο νόμος γι’ αυτόν. Ακόμη και αν το ζήταγε όμως, αυτό θα ήταν τόσο τρομερό; Κι επειδή έχει δίκιο να το ζητάει, προκειμένου να μην ικανοποιηθεί θα πρέπει να πεθάνει;

Αυτοί που παριστάνουν ότι καταδικάζουν τη βία και που λένε ότι νοιάζονται για την ανθρώπινη ζωή, πιστεύουν ότι κάποιος είναι προτιμότερο να πεθάνει παρά να ζητήσει να πάει σε άλλη φυλακή;

Τόσο μεγάλη αξία δίνουν στη ζωή τελικά; Τελικά «η ζωή είναι το ύψιστο αγαθό, εκτός αν κάποιος ζητά μια απλή μεταγωγή οπότε τότε πρέπει να πεθάνει»;

Που δεν ζητάει καν αυτό. Ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter