Το Facebook "θάβει" τις ιστοσελίδες χαμηλής ποιότητας

Σίγουρα εκνευρίζεστε όταν κάνετε κλικ σε κάποιο link που σας φαίνεται ενδιαφέρον στο Facebook, για να ανακαλύψετε στη συνέχεια ότι οδηγείστε σε μία σελίδα γεμάτη spam και ενοχλητικές διαφημίσεις. 

Τώρα, το Facebook, μέσω AI, επιχειρεί να "θάψει" αυτού του είδους τα links στο News Feed σας.

Τιμωρεί λοιπόν τους ιστότοπους που είναι γεμάτοι spam, κάτι που έχει ξεκινήσει να συμβαίνει από πέρυσι, ωστόσο τώρα γίνεται ακόμη πιο έντονο χάρη σε μία σχετική αλλαγή στον αλγόριθμο.

Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, αναλύει "εκατοντάδες χιλιάδες" links ώστε να εντοπίσει χαμηλής ποιότητας σελίδες που περιέχουν λίγο ουσιαστικό περιεχόμενο και καλύπτονται από ενοχλητικές ή και κακόβουλες διαφημίσεις. Αν μία ανάρτηση συνδέεται με μία τέτοια σελίδα, εμφανίζεται χαμηλότερα στη ροή ειδήσεων και ενδέχεται να μην είναι κατάλληλη για διαφήμιση. Ένα ακόμη μικρό βήμα προς ένα καλύτερο Facebook...

(Πηγή: digitallife)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.