Το φαινόμενο Ελ Νίνιο απειλεί τις ρυζοκαλλιέργειες της Κίνας

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο απειλεί τις ρυζοκαλλιέργειες της Κίνας

Το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο πλήττει την Κίνα, καθώς προκαλεί αύξηση των βροχοπτώσεων, απειλεί τις καλλιέργειες ρυζιού και εντείνει την ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με τις αρχές και ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Από τον Δεκέμβριο έως τις 22 Φεβρουαρίου, ορισμένες πόλεις στον νότο της χώρας κατέγραψαν έως 55 ημέρες βροχοπτώσεων, δηλαδή 15 περισσότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της εποχής, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο για το Κλίμα.

Επτά νότιες επαρχίες γνώρισαν κατά την ίδια περίοδο ένα επίπεδο βροχοπτώσεων που είχε να παρατηρηθεί από το 1961, υπογράμμισε αυτή την εβδομάδα το Κέντρο αυτό σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του.

Κλιματικό φαινόμενο που συνδέεται, μεταξύ άλλων, με την υπερθέρμανση των νερών του Τροπικού Ειρηνικού Ωκεανού, το Ελ Νίνιο συμβάλλει στην αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Επανεμφανίζεται τακτικά και έχει σημαντική επίπτωση στο κλίμα, η οποία εκδηλώνεται με ξηρασίες, καταιγίδες ή πλημμύρες, ανάλογα με τις περιοχές ανά τον κόσμο.

Το χαμηλό επίπεδο ηλιοφάνειας, που οδηγεί σε μια πτώση των θερμοκρασιών, θα καταστρέψει τις ρυζοκαλλιέργειες, προέβλεψε ο Ντινγκ Γιχουί, μέλος της κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα China Daily. “Αν η κατάσταση διαρκέσει έως την άνοιξη, Μάρτιο ή Μάιο, η γεωργική παραγωγή στον νότο της χώρας θα πληγεί σε μεγάλο βαθμό”, προειδοποίησε.

Το επεισόδιο Ελ Νίνιο συμβάλλει επίσης σε μια επανεμφάνιση της αιθαλομίχλης περιμετρικά του Πεκίνου και της γειτονικής επαρχίας Χεμπέι, στη βόρεια Κίνα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο έρευνας για τον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σύμφωνα με Κέντρο έρευνας, το μετεωρολογικό φαινόμενο διευκολύνει τη μεταφορά της υγρασίας από τη νότια προς τη βόρεια Κίνα, χάριν στους ασθενείς ανέμους. Μια πολύ υγρή ατμόσφαιρα ενισχύει τη διατήρηση των ρυπογόνων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Μια πυκνή, γκρίζα και τοξική ομίχλη συνεχίζει να απλώνεται στο Πεκίνο σήμερα το πρωί μειώνοντας αισθητά την ορατότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter