Το φάντασμα

Το φάντασμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του πανηγυρίζουν, από τη στιγμή που η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε το περίφημο 16,2% ανάπτυξη τον Ιούλιο, για την πορεία της οικονομίας.

Μόνο που τα στοιχεία του ΟΟΣΑ τη διαψεύδουν πανηγυρικά, καθώς φέρνουν τη χώρα μας στην κορυφή του δημόσιου χρέους διεθνώς με το απίστευτο και συνάμα δραματικό νούμερο του 236% του ΑΕΠ, μπροστά ακόμη και από την Ιαπωνία (234%) και τις ΗΠΑ (160%).

Ταυτόχρονα δύο παράμετροι στοιχειώνουν την ελληνική οικονομία. Ο πληθωρισμός, ο οποίος κινείται ανεξέλεγκτα και η ανεργία που βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα. Είναι το περίφημο φαινόμενο του «στασιμοπληθωρισμού» που έστειλε την ελληνική οικονομία στα μνημόνια.

Και μπροστά στη δραματική κατάσταση που οδήγησε την ελληνική οικονομία μέσα σε δύο μόλις χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το μόνο που κάνει είναι να αυτοθαυμάζεται.

Κάτι που είναι απείρως πιο επικίνδυνο, όταν δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για να σταματήσει, τις αυξήσεις των τιμών, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δικό της λάθος αλλά η κρίση έρχεται από το εξωτερικό, την ανεργία που προσπαθεί να την καταπολεμήσει με επικοινωνιακά δώρα προς τους νέους, που πουλάει ακόμη και τις πέτρες στους ιδιώτες ενώ αρνείται την παρεμβατική λειτουργία του κράτους αρκούμενη στην αυτορρύθμιση των αγορών.

Βαδίζουμε με ταχύτητα σε ένα νέο οικονομικό κραχ χωρίς κανένα δίχτυ ασφαλείας, με μια ιδεοληπτικά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό ο οποίος φοβούμενος την με πάταγο πτώση του δεν επιθυμεί να σταματήσει τη συνεχή μετατόπιση του κόμματός του αλλά και της κοινωνίας προς την ακροδεξιά.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ζήσουμε μέρες του 1965 και η ελληνική κοινωνία θα αποβάλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον πιο επικίνδυνο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter