Το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία

Το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες της επιτελικής ανικανότητας του ΥΠΑΙΘ.

Ένα Υπουργείο κατώτερο των περιστάσεων που δεν μπορεί να διοργανώσει σωστά μια εξ αποστάσεως διδασκαλία. Καθημερινά εντοπίζονται προβλήματα στην πλατφόρμα της Cisco με αποτελέσματα εκπαιδευτικοί και μαθητές να ταλαιπωρούνται άδικα για ώρες στην σύνδεση τους.

Φυσικά η Ν. Κεραμέως αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της λέγοντας πως συμβαίνει αυτό λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος. Ωραία, ας το δεχτούμε. Δεν θα έπρεπε όμως το ΥΠΑΙΘ να θέσει σε λειτουργία άλλες 4 πλατφόρμες για τηλεκπαίδευση;

Δεν θα έπρεπε το ΥΠΑΙΘ να βάλει δωρεάν ίντερνετ σε όλα τα μαθητικά σπίτια; Η απάντηση είναι προφανώς ναι! Απλά το ΥΠΑΙΘ αδιαφορεί για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι προτιμότερη η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 8 Δεκεμβρίου ανεξαρτήτως κρουσμάτων, παρά να βάλει το χέρι στην τσέπη αγοράζοντας επιπλέον πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας υπάρχουν 100.000 παιδιά χωρίς λάπτοπ, ίντερνετ αδυνατώντας να παρακολουθήσουν τα σχολικά μαθήματα απ’ το σπίτι, ενώ δέχονται ταυτόχρονα κι απουσίες.

Τι έκανε η Ν. Κεραμέως για τα παιδιά αυτά; Θα σας πώ εγώ: Απολύτως τίποτα!

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, ζούμε σε μια πρωτόγνωρη αναμφίβολα συνθήκη όπου τα πάντα γύρω μας είναι ρευστά με φόβο για το αύριο.

Χρέος λοιπόν της πολιτείας εις ότι αφορά τα θέματα της Παιδείας, είναι η παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλα τα παιδιά καθώς και ίντερνετ προκειμένου να εξασφαλιστεί έτσι η καθολική και ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στο πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης ακόμα και σε καιρούς πανδημικής κρίσης.

Ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης  είναι φιλόλογος, ειδικός παιδαγωγός, μέλος συντονιστικού Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter