Το φιάσκο του Αυγενάκη

Το φιάσκο του Αυγενάκη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υποσχέθηκε ότι οι οικογένειες θα επιστρέψουν στα γήπεδα, αλλά αυτά θα είναι κλειστά τουλάχιστον στο ξεκίνημα του 2020

Ο λαλίστατος πλην όμως αναποτελεσματικός υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει σλόγκαν τη φράση: «Είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε τα γήπεδα πίσω στις οικογένειες, στο φίλαθλο κοινό». Οι συνθήκες και οι εξελίξεις τα έφεραν όμως έτσι ώστε στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε οι οπαδοί που παρακολουθούν τα παιχνίδια της!

O Λ. Αυγενάκης έχει πει και κάτι ακόμη που δεν έχει δρομολογήσει: «Να κάνουμε τον αθλητισμό διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας». Οι διαιτητές… θυμήθηκαν αυτή την ατάκα του υφυπουργού Αθλητισμού και αποφάσισαν να απέχουν μέχρι νεωτέρας! Εξέδωσαν και ανακοίνωση μετά την επίθεση στον συνάδελφό τους Αγγελο Ευαγγέλου (άγνωστοι πέταξαν κροτίδα στο σπίτι του) επισημαίνοντας πως «κανείς δε θέλει να γυρίζει σπίτι του κοιτάζοντας τριγύρω και έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος τον “περιμένει”. Μέχρι τότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις προστατεύοντας τις οικογένειές μας».

Από τις 11 Σεπτεμβρίου σε σύσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού με στελέχη της UEFA και εκπροσώπους των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε η σύσταση «επιτροπής καθοδήγησης» (steering committee), συμβουλευτικού ποδοσφαιρικού οργάνου για ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της βίας». Από τότε έχουν περάσει τρεισήμισι μήνες και η επιτροπή η οποία υποτίθεται ότι θα δρομολογούσε τις εξελίξεις για να επιστρέψει στην κανονικότητα το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά. Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες. Ο Λ. Αυγενάκης φωτογραφίζεται, κάνει εξαγγελίες και η υλοποίησή τους περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μια ατέλειωτη σαπουνόπερα με πρωταγωνιστές τους βαρόνους της μπάλας. Μετά το ματς Βόλος – Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε λόγο για «ποδοσφαιρικά περιττώματα» και τόνισε πως η ομάδα του «δεν θα συμμετέχει πλέον σε αυτή την κωμωδία…» αν «δεν γίνουν άμεσα από την UEFA αλλαγές σε πρόσωπα». Η απάντηση του ΠΑΟΚ στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν ότι ως «κακουργηματικά διωκόμενος για αλλοίωση αποτελεσμάτων, μεταξύ άλλων ποινικών αδικημάτων» είναι «ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για αλητεία, βρομιά και “περιττώματα”».

Στη FIFA και την UEFA σκέφτονται το (προσωρινό) Grexit και μόνο έτσι κάτι μπορεί να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι διεθνείς ομοσπονδίες έπρεπε να είχαν τραβήξει εδώ και μήνες το… καζανάκι για να πάνε στον υπόνομο όλα τα «αξεσουάρ» που βρoμίζουν στη χώρα μας το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Η ποινή του Grexit δεν θα επιβληθεί μόνο αν συναντηθούν εντός του Ιανουαρίου και κάνουν μια συμφωνία κυρίων για την εξεύρεση λύσεων στα βασικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου οι Big 4, δηλαδή οι Ιβάν Σαββίδης, Βαγγέλης Μαρινάκης, Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος.

Στην πρόσφατη συνάντησή τους στη Νιόν ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, παρουσία του διευθυντή εθνικών ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς, συμφώνησαν τα εξής που μέχρι σήμερα δεν έχουν διαρρεύσει: ο Λ. Αυγενάκης με νομοθετικές παρεμβάσεις θα ανοίξει τον δρόμο για να διενεργηθούν οι εκλογές στην ΕΠΟ τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο αντί τον Οκτώβριο του 2020 και ο Βαγγ. Γραμμένος θα φέρει σχετικό θέμα στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας. Το ΔΣ του Δεκεμβρίου διεξάχθηκε στην ΕΠΟ, αλλά προς έκπληξη των ξένων αξιωματούχων ο Βαγγ. Γραμμένος δεν έβαλε θέμα πρόωρων εκλογών, πιθανότατα γιατί φοβόταν τις αντιδράσεις των συμβούλων. Στην καρέκλα δύσκολα κάθονται οι παράγοντες και δύσκολα την αφήνουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter