Το φιδάκι ο Διαμαντής

Το φιδάκι ο Διαμαντής

Δύο πρόσωπα προσπάθησε με νύχια και με δόντια η ΝΔ να μην περάσουν το κατώφλι της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Και τα δύο είναι οι πρωταγωνιστές του υπό εξέταση σκανδάλου. Ο πρώτος είναι ο υπουργός της λίστας και της ληστείας του δημόσιου χρήματος Στέλιος Πέτσας και ο δεύτερος ο Μιχάλης Διαμαντής, ιδιοκτήτης της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll. Εξέτασαν δηλαδή στην επιτροπή αν υπήρξαν παρανομίες, αλλά οι αθώοι κατηγορούμενοι ούτε κλήθηκαν ούτε αισθάνθηκαν την ανάγκη οι ίδιοι να δώσουν εξηγήσεις. Η μόνη παραχώρηση που έκανε η επιτροπή ήταν να καλέσει τον διευθυντή της Opinion Poll Ζαχαρία Ζούπη. O άγνωστος για τους πολλούς Ζαχαρίας Ζούπης υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ, όπως και ο έτερος δημοσκόπος Ντίνος Ρουτζούνης (του οποίου υπήρξε υπάλληλος στην ΚΑΠΑ Research) αλλά και ο νυν υπουργός της Τάξης και της Παράταξης Τάκης Θεοδωρικάκος. Τον δεύτερο μάλιστα ο κ. Ζούπης τον ακολούθησε στην πολιτική του διαδρομή από την επανάσταση ως τη σημιτική εκσυγχρονιστική ανάσταση και απ’ ό,τι φαίνεται και στην επαγγελματική ανάταση δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην επιτροπή ο κ. Ζούπης δεν είχε να πει και πολλά για τα πλείστα που αποκαλύφθηκαν, αφού όπως έλεγε ήταν διευθυντής της Opinion Poll και δεν είχε γνώση, όπως ισχυριζόταν, για τις σκανδαλώδεις σχέσεις του ιδιοκτήτη της εταιρείας Μιχάλη Διαμαντή. Γι’ αυτό άλλωστε τον κάλεσε η ΝΔ, για να δηλώνει αναρμόδιος.

Προκύπτει λοιπόν ότι ο Μιχάλης Διαμαντής, ενώ είχε την Opinion Poll και κατέγραφε δημοσκοπικές νίκες του Κυριάκου Μητσοτάκη, πήρε από άλλη πόρτα και με άλλη εταιρεία του, τη Reposition Strategy, με απευθείας ανάθεση φυσικά, 270.000 ευρώ από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ίδια εταιρεία είχε εξασφαλίσει από τον «χρυσό Μίδα» της Περιφέρειας Αττικής Γιώργο Πατούλη τέσσερα ακόμη έργα. Τρία όταν ήταν ακόμη δήμαρχος Αμαρουσίου και ένα όταν ήταν πρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας.

Ολως τυχαίως, σε νεκρό πολιτικά χρόνο τον Φεβρουάριο του 2021 η Opinion Poll του κ. Διαμαντή σε δημοσκόπηση έδινε στον Πατούλη ποσοστά μονάρχη. Για τους πλέον δύσπιστους υπάρχει και συνέχεια. Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση στην Πεντέλη (ΣΠΑΠ) ήθελε την εκπόνηση «έρευνας ικανοποίησης κατοίκων-μελών του για το έργο του ΣΠΑΠ» και έκανε πρόχειρο διαγωνισμό. Μη ρωτήσετε ποια πεδία αφορούσε το καυτό ερώτημα της ικανοποίησης των πολιτών γιατί θα μπερδευτούμε. Για να είναι όμως ικανοποιημένος ο Διαμαντής στήθηκε πρόχειρος διαγωνισμός, αφού σε αυτόν συμμετείχαν οι Reposition, Opinion Poll και Minobi, όλες συμφερόντων Διαμαντή. Και για να δείτε το κοινωνικό όφελος που υπάρχει όταν λειτουργεί ανόθευτα ο ανταγωνισμός, το έργο εξασφάλισε η Reposition (Διαμαντής) με 50 ολόκληρα ευρώ μικρότερη προσφορά από τους «συνδιεκδικητές» (πάλι Διαμαντής). Περιττό να θυμίσουμε ότι η Opinion Poll και ο Διαμαντής εμφάνιζαν πρόσφατα σε δημοσκόπηση τον Ανδρέα Λοβέρδο νικητή στη διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αν καλούσαν τον Διαμαντή στην εξεταστική, θα έβαζαν φίδι στον κόρφο τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter