Το φιλμ των Πασσαλή και Τζουμέρκα στην 72η Βerlinale

Μεγάλη επιτυχία για το φιλμ των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα «Η πόλη και η πόλη» η προβολή του στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα «Encounters» του 72ου Φεστιβάλ Βερολίνου.

Στο 72ο φεστιβάλ του Βερολίνου (10-20 Φεβρουαρίου 2022), και το Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Encounters θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η ταινία «Η πόλη και η πόλη». Πρόκειται για ένα μοναδικό κινηματογραφικό έργο που διατρέχει επτά δεκαετίες της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και της πικρής εμπειρίας της εβραϊκής της κοινότητας.

Ο Χρήστος Πασσαλής (ομάδα blitz, Luzerner theater, κ.α.) και ο Σύλλας Τζουμέρκας (Χώρα Προέλευσης, Η Έκρηξη, Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών) επιστρέφουν δημιουργικά στη γενέτειρά τους και συνσκηνοθετούν μια ταινία κοφτερή σαν μαχαίρι, δομημένη σε έξι κεφάλαια, έναν πρόλογο και έναν επίλογο. Γυρισμένη σε μόλις 14 μέρες, με μια δυνατή ομάδα καλλιτεχνικών συντελεστών η ταινία θαμπώνει τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ταινίας-δοκιμίου.

Η «Πόλη και η πόλη» αποτελεί μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Homemade Films με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter