«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» στη ΝΔ για το «όχι» Ιερώνυμου στα συλλαλητήρια

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» στη ΝΔ για το «όχι» Ιερώνυμου στα συλλαλητήρια

Στον Πρωθυπουργό για τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο επέλεξε να επιτεθεί η Πειραιώς, προσπαθώντας να «κρύψει» την αδυναμία στην οποία περιήλθε το κόμμα ύστερα από το ελεύθερο που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές του να μετέχουν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό.

Την ώρα που η ΝΔ με ανακοίνωσή της καυτηρίαζε την επιλογή του κ. Τσίπρα να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο, στελέχη του κόμματος, που ούτως ή άλλως είχαν ήδη διατυπώσει τις διαφωνίες τους για τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος της ΝΔ χειρίστηκε την επιθυμία βορειοελλαδιτών βουλευτών του να παραστούν στα συλλαλητήρια (συσκέψεις επί συσκέψεων), αργά χθες το βράδυ έκαναν λόγο για «ήττα τακτικής» του κ. Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ , διατυπώνει την ενόχληση της Πειραιώς, εστιάζει ωστόσο σε θεσμικό επίπεδο καθώς αναδεικνύει ότι ο Πρωθυπουργός επέλεξε να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα , και δείχνει την αδυναμία της καθώς εκ νέου επισημαίνει ένα θέμα που έληξε εν τη γενέσει του: τις επιθετικές διαρροές που έγιναν από κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών κατά της Εκκλησίας. Σχολιάζοντας τη συνάντηση Πρωθυπουργού –Αρχιεπισκόπου αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας «έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ , έχει ως εξής.

«Για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό, ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να μην ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το λαό και να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ. Είναι πια προφανές ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ακόμη και έναντι του εθνικού συμφέροντος.

Σήμερα μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή. Πρωτοφανής ανευθυνότητα, από μια επικίνδυνη Κυβέρνηση που αναλαμβάνει πλέον αποκλειστικά τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter