Το γάντι στον Σαμαρά για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη σήκωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Το γάντι στον Σαμαρά για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη σήκωσε η Ντόρα Μπακογιάννη
Ο αντώνης Σαμαράς με την Ντόρα Μπακογιάννη και ανάμεσά τους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε να απαντήσει στις δηλώσεις Σαμαρά, -που συνιστούν ευθεία αμφισβήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, και μάλιστα προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα για να περιορίσει τον αντίκτυπο στα συστημικά μέσα ενημέρωσης, το γάντι σήκωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τείνει να το καθιερώσει σαν πάγια τακτική της η κ. Μπακογιάννη να απαντά στις κατά καιρούς παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά (το είχε πράξει και μετά την συνέντευξή του τον περασμένο Ιανουάριο), και δημιουργεί το ερώτημα εάν το κάνει αυτόκλητα ή εάν είναι σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου για να υποβαθμίζει την αμφισβήτηση σε προσωπική βεντέτα. Φυσικά χρειάζεται ένα στέλεχος με πολιτικό μέγεθος για να απαντήσει στον πρώην πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό. Από την άλλη καθώς είναι γνωστά τα αμοιβαία αισθήματα που τρέφουν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς, κάθε απάντησή της είναι κόκκινη πανί για τον πρώην πρωθυπουργό.

Η κ. Μπακογιάννη δεν απάντησε στην παρατήρηση Σαμαρά για την ιδεολογική και πολιτική μετατόπιση της ΝΔ προς το Ποτάμι, περιορίστηκε να πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αμφισβητείται, κάτι που επί του παρόντος είναι αυτονόητο.

Η κ. Μπακογιάννη λοιπόν ανέφερε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ ότι η συμφωνία που υπέγραψε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Γαλλία και η οποία “δίνει απάντηση σε πολλές από τις αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά”.

Όσο για τα εσωκομματικά και στο θέμα της ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας της ΝΔ που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς (η ΝΔ δεν είναι Ποτάμι, και με την σύγχρονη δεξιά και κεντροδεξιά τι θα γίνει;), η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι «όποτε η ΝΔ διευρύνθηκε έγινε κυβέρνηση και πήρε μεγάλα ποσοστά». Πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν μπατάρει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Είμαστε μία χαρά…Ας μην ανησυχούν οι φίλοι μας στην αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον εαυτό της».

Βέβαια ο μόνος που έδειξε ότι ανησυχεί είναι ο κ. Σαμαράς τον οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη, τοποθέτησε στην αντιπολίτευση.

Η κ. Μπακογιάννη τοποθετήθηκε και για το αν αμφισβητείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει τον πρωθυπουργό μέσα στη ΝΔ». Υποστήριξε ακόμη ότι δεν υπάρχουν εσωκομματικά θέματα: «Έχω ζήσει τη ΝΔ με εσωκομματικά θέματα, δόξα τω θεώ δεν μας έλειψαν, είχαμε πάντοτε εσωκομματικά θέματα, είτε έτσι είτε αλλιώς, γιατί η ΝΔ είναι ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα. Αυτήν τη στιγμή είναι η φάση που περνάμε τα λιγότερα ή σχεδόν καθόλου εσωκομματικά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter